Muslin: Moramo da zatvorimo Bejla

Reprezentacija Srbije će u subotu, u kišnom Kardifu, ići na pobedu protiv Bejla i kompan u meču kvalifikacija za odlazak na Mundijal Tako kaže za "Blic" selektor “orlova”.

24 Sata (Serbia) - - SP - V. Ivanović

RAD - Kada Slavoljub Muslin, kormilar državnog tima, odmah pošalje takvu poruku, jasno je da ima kvalitetnu podlogu.

- Kako momci rade otkako smo počeli ovu našu zajedničku priču, a naročito u poslednje vreme, moram da se nadam trijumfu.

To je, uostalom, u mojoj trenerskoj filozofiji. Drago mi je što i kod reprezentativaca vidim promenu u mentalitetu, pobednički preovlađuje. Videćemo koliko će nam rival dozvoliti da igramo, verovatno bi i remi bio dobar, ali idemo na pobedu,

kao što smo i

tri meča kvalifikacija - ističe Muslin za naš list.

Kako zaustaviti fudbalsku zver Gareta Bejla?

- Teško, opasan je. U igri jedan na jedan je baš jak, ima ga svuda. I levo, i desno, i u sredini. Ima široku slobodu, pa ćemo morati taktički i kolektivnom igrom da ga zatvaramo.

Velšani više nisu topovsko meso, a pre samo tri godine u kvalifikacijama za Mundijal pobedili smo ih u dvomeču ukupnim rezultatom 9:1?

- Naravoučenije je da se zadrži trener, kostur tima i da se istrpe. Tako rade ozbiljne reprezentacije. Velšani su to učinili i videli ste kakvi su bili na evropskom prvenstvu. Ne može se praviti nešto značajnije preko noći.

To važi i za nas.

Šta očekujete od kolege Krisa Koulmena?

- Poslednju utakmicu pred svojim navijačima Vels je izgubio od Gruzije. Ujedno, biće našem protivniku veći pritisak, pa očekujem da će nas napasti i pokušati odmah da daju gol. Mi ćemo igrati našu igru i, nadam se, imati bolje veče.

Pred ovaj duel, ostali ste bez povređenih Fejse, Vukovića, Kolarov nema pravo da igra zbog “žutice”. Kod Velšana su otpali defanzivci Dejvis i Kolins. Ko je više hendikepiran?

- Koga nema, bez njega se mora. Imamo dobre alternative, imaju, siguran sam, i Velšani. Ja sam prezadovoljan momcima koje treniram, spremni smo za

sve ispite.

OPASNOST: GERET BEJL

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.