Prodavnice, pijace i tržni centri danas rade normalno

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - dt llll

PRAZNIK - Škole, vrtići, banke, pošte, kao i državne službe biće zatvoreni danas, na Dan primirja, ali će prodavnice, pijace i tržni centri raditi - uobičajeno.

Pojedini Beograđani ove nedelje imaju razlog više da se raduju petku jer će imati priliku da dan provedu u krugu porodice. Mnoge ustanove i uslužni objekti zatvoriće svoja vrata, tako da važne obaveze nikako ne treba ostaviti za kraj radne nedelje.

Đaci već slave produženi vikend, oni nešto mlađi što će preskočiti odlazak u obdanište, a u petak će raditi samo dežurne banke, pošte i apoteke, dok će domovi zdravlja imati izmenjeni režim.

- Dežurne službe su aktivne od 8 do 18 sati, a u to spadaju pedijatrija i opšta medicina, ambulante i ekipe kućnog lečenja - kaže prim. dr Vesna Janjušević, direktorka DZ „Stari grad“.

Ipak, Beograđani bar ne moraju da jure s kupovinom namirnica. Svi supermarketi će raditi normalno, baš kao i šoping molovi, ali i pijace. Jedini izuzetak su pojedine pekare, koje su najavile da bi mogle da imaju skraćeno radno vreme.

Vozila javnog gradskog prevoza će pratiti nedeljni režim vožnje, tako da će na gradskim ulicama biti manje autobusa, trolejbusa i tramvaja, dok će taksisti vožnje naplaćivati po drugoj tarifi.

Za one koji koriste sopstveni prevoz, lepa vest stiže iz „Parking servisa“. U petak se u zoniranim delovima grada neće naplaćivati i kontrolisati parkiranje, ali će biti otvorene sve garaže.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.