Ne smeta mi kad narodnjaci zapevaju "Buđav lebac"

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

GODIŠNJICA - Deceniju postojanja i uručenje MTV nagrade Best Adria Act, bend S.A.R.S. obeležiće danas (16 sati, knjižara “Akademija” u Knezu) mini-koncertom gde će potpisivati, jedinih 250 primeraka rođendanskog LP izdanja „Deset“.

- Iako smo imali puno izazova i ne toliko prijatnih stvari za ovih deset godina, bilo je pravo uživanje proživljavati sve lepe stvari koje su nam se desile i koje su nas gurale napred.

Najbolji trenuci su se, naravno, dešavali na koncertima, i to su trenuci koji ti pokazuju da ono što radiš ima smisla

- kaže Žare Kovačević, vođa i pevač grupe S.A.R.S.

Znači koncerti su vam draži od nagrada?

- Drago nam je, ipak, kada dobijemo i neko priznanje za naš rad. MTV nagrada nam je posebno draga jer se do nje stiže isključivo glasovima publike i zato što je nagrada za koju se nadmeću bendovi iz celog regiona.

Da li vam smeta što „Buđav lebac“pevaju i narodnjaci?

- Naravno da ne, ali me ponekad zabole uši od narodnjačke interpretacije naših pesama. Ta pesma nam je donela ogromnu popularnost i priliku da za veoma kratko vreme od totalno anonimnog benda postanemo zapaženi na muzičkoj sceni. Nagla popularnost je sa sobom donela i mnogo stvari na koje nismo bili spremni u tom trenutku, ali smo s vremenom uspeli da se izborimo s tim. Popularnost koja nas je zadesila bila je neočekivana i neki od članova tadašnje postave nisu bili spremni da se upuste u tu avanturu jer su imali drugačije viđenje smera kojim bi se bend kretao.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.