Sutra počinje Green Fest u DOB

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Ns

ZELENO - Međunarodni festival zelene kulture Green Fest biće održan od 15. do 18. novembra u Domu omladine.

Na repertoaru najznačajnijeg ekološkog festivala naći će se najbolji i najaktuelniji filmovi o ekologiji i životnoj sredini, među kojima čak sedam filmova koji će premijerno biti prikazani baš u našoj zemlji.

U okviru programa koji je podeljen na tri dela, “Green Screen Fest”, “Green Field” i “Green Square”, posetioci će moći da pogledaju i izložbe, informativne grafike, postavke i instalacije o životnoj sredini u Srbiji i svetu.

U okviru filmskog dela festivala biće prikazano 11 filmova sa najprestižnijih festivala ove i prethodne godine, a u takmičarskom delu programa svi zainteresovani moći će da vide izbor najboljih filmova sa međunarodnog konkursa na koji je stiglo preko 1450 filmova iz 98 zemalja. Projekcijom višestruko nagrađivanim filmom “Harmonija sa deponije” zvanično će biti otvoren Festival.

Međunarodni festival zelene kulture Green Fest postoji od 2010. Svi sadržaji festivala su besplatni, a prednost imaju oni posetioci koji rezervišu i preuzmu svoje ulaznice (www.greenfest.rs).

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.