Buđenje: Đoković se mučio pa oduvao Tima

Žestoka borba do poslednjeg daha u prvom setu, a onda je na scenu stupio pravi Novak Đoković! Buđenje šampiona dogodilo se u pravo vreme da savlada Dominika Tima sa 6:7(10), 6:0, 6:2 na startu završnog Mastersa u Londonu.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Dn/nt

POVRATAK - Konačno pravi Đoković, konačno opet radost i emocija na terenu... Dugo ga nismo videli ovakvog kao u O2 areni, sa željom da igra, da pobedi, da proslavlja poene.

Iako je mogao i prvi set da uzme, zaigrao je šampionski u nastavku, probudio se i sjajnom igrom počistio Tima u prvom susretu grupe "Ivan Lendl" .

Servisima najboljeg tenisera meč je počeo u prilično impresivnom ritmu. Naime, 23-godišnji Austrijanac, koji je u 2016. osvojio četiri titule, ali je dosad izgubio sva tri susreta sa petostrukim osvajačem završnog mastersa, nije osvojio ni jedan jedini poen, a tri direktna, iz Noletovih forhenda, najavili su dobro izdanje. Novak je zbog povrede prsta zatražio potom pomoć lekara, a rivali su držali svoje servise do taj-brejka koji je Tim ipak dobio posle šest neiskorišćenih set lopti.

Novak je šampionski kvalitet pokazao u drugom setu. Terao je Tima da niže greške i brzo napravio tri brejka, pa je bez ikakvog problema okončao set sa 6:0.

Na početku odlučujućeg seta Tim pronalazi izgubljen ritam i izgubljene dobre udarce, pa je uz češće izlaske na mrežu uspeo da povede sa 0:1.

Pretio je Tim, neuspešno, u drugom gemu posle kog se Đoković brzo pomerio sa nule u ovom setu i onda - BREJK! Pogađao je linije samo kako on ume, diktirao ritam sjajnim odabirom udaraca, strpljivo čekao šansu i prvu iskoristio da zada bolan udarac Timu za vođstvo od 2:1.

Stečenu prednost je Nole sigurno čuvao i uz još jedan brejk grabio krupnim koracima ka premijernoj pobedi u Londonu. U Novakovoj grupi Miloš Raonić savladao je Gaela Monfisa 6:3, 6:4.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.