Bamberg, sledeća stanica na Zvezdinom putu oko sveta

Kao lakim pokretom gumice umor je izbrisan i crveno-beli košarkaši su zadržali maksimalan ABA učinak. Odmah iz Zagreba su otišli na aerodrom i već juče uveče odradili su jedini trening u nemačkom Bambergu.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - M. Pavlović

UMOR - Nemaju vremena ni da pomisle na prethodni meč sa Cibonom (91:70), sjajnu partiju, ili na predah. Tempo avion, hotel, teren nema milosti u ritmu od četiri utakmice za osam dana.

Zvezda sa Bambergom nikada pre nije igrala, oba tima imaju učinak 2-4, nemačka ekipa predvođena harizmatičnim Andreom Trinkijerijem nije nepobediva, ali... Crveno-beli su toliko isceđeni, četiri turbulentna dana su iza njih. Bamberg je vrlo neprijatan domaćin, dobio je Uniks i Armani kod kuće, a izgubio je samo od Panatinaikosa.

- Pokušaćemo da se pripremimo u što kraćem periodu. Bamberg je kvalitetan tim, sa malo promena u odnosu na prošlogodišnju ekipu i zato smo svesni da nas čeka vrlo teška utakmica - kaže trener Zvezde Dejan Radonjić.

Pred trofejnim stručnjakom je bio izuzetno težak zadatak, da

ekipu i psihički i fizički oporavi za ovo gostovanje.

- Pokušaćemo da odigramo na najbolji mogući način, čvrsto i što bolje, bez obzira na činjenicu da je raspored zgusnut. Ova serija putovanja bi sama po sebi bila teška i bez ovoga što nam se dogodilo u međuvremenu - svestan je Radonjić da će neplanirano noćenje na aerodromu u Kazanju i zadržavanje od 14 sati pre meča sa Cibonom tek da se odrazi na ekipu.

I borbeno krilo Nemanja Dangubić poziva na oprez.

- Ekipa Bamberga igra odlično i ove godine. Imaju identičan učinak kao i mi 2-4, ali su sve utakmice koje su izgubili, gubili u dramatičnim završnicama i na jednu loptu. Očekujem veliku borbu i neizvestan meč.

Ovaj duel počinje večeras u 20 sati. Već sutra u popodnevnim časovima igrači Zvezde biće u Beogradu, imaće vremena tek da se presvuku i odmah ih čeka večernji trening u Kombank areni. U četvrtak će dočekati Armani, sa nadom da će tribine biti pune, za kraj neverovatno iscrpljujućeg ciklusa kakav ne poznaje ni NBA sa četiri meča u osam dana uz putovanja sa kraja na kraj planete.

I Nemanja Dangubić očekuje neizvestan meč

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.