Orlići naoštreni za pobedu i u revanšu

Mlada reprezentacija Srbije večeras u 19 sati će u Norveškoj igrati revanš meča baraža za odlazak na Evro 2017. Iz prve utakmice “orlići” su u Dramen doneli prednost od 2:0, treba još samo to da odbrane i eto nama uživanja u novom takmičenju, kojeg ova zl

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Ivanović

KLIMA - Orlići su odradili trening u nedelju uveče u Dramenu.

- Srećni smo što smo došli tri dana pred utakmicu u Dramen jer je promena klime evidentna. Jako je hladno, a tu je i teren sa veštačkom travom. Motivisani smo, tenzija je velika, svi jedva čekamo da počne utakmica. Biće promena, svi hoće da se nametnu - istakao je selektor Srbije Tomislav Sivić.

Norveški tim će biti pojačan seniorskim reprezentativcima Matsom Melerom Dahlijem (Frajburg) i Martinom Samuelsonom (Blekburn).

- Verujem da će utakmica biti drugačija. Norvežanima se vraćaju dva igrača iz A reprezentacije. Oni su pod pritiskom, moramo da budemo pametni. Trebalo bi da iskoristimo stvari koje smo videli. Sigurno ćemo

igrati da postignemo gol,

koji bi nam otvorio vrata Evropskog prvenstva kazao je Sivić i dodao da Sergej Milinković Savić nije trenirao zbog stomačnih problema, ali da očekuje da će se oporaviti do početka utakmice. Selektor, kako kaže, "ima neke signale" da će na tribinama biti dosta naših ljudi.

- To nas naravno raduje, a na nam je da izađemo sa terena sa pozitivnim rezultatom i uspešno okončamo put do Poljske.

Ulaskom Andrije Živkovića u prvom meču sa Norveškom igra orlića postala je konkretnija.

- Bio sam svež i željan igre. Drago mi je da sam doprineo ubedljivijoj pobedi. Ostvarili smo odličan rezultat - zadovoljan je Živković.

Selektor Sivić sačuvao ga je za poslednjih trideset minuta.

- Selektorova odluka bila je takva i mirno sam je prihvatio. Spreman sam da igram i od početka. Najvažnije je da se plasiramo na EP, a svi mi smo u službi državnog tima - naveo je bivši igrač Partizana.

Živković poručuje da će Srbija ići i u revanšu ići na pobedu, mada očekuje potpuno različit meč u odnosu na prvi.

- Biće drugačija utakmica nego prva. Jako teška. Protivnik je stvarno dobar, ima kvalitet i tehniku, i želi da igra. Očekujemo otvoren meč. Imamo lepu prednost i idemo na pobedu - jasan je Živković.

Sivić će moći da računa i na Marka Grujića koji u Dramenu trenira punim intenzitetom.

TOMISLAV SIVIĆ

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.