Obama nervozan zbog Trampa

24 Sata (Serbia) - - VESTI -

ZABRINUTOST - Američki predsednik Barak Obama priznao je da je još zabrinut zbog pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima, ali je dodao da ga teši pomisao da je njegov naslednik više vođen pragmatizmom nego ideologijom.

„Ne mislim da je ideološki, već krajnje pragmatično nastrojen“, rekao je Obama.

„Da li sam zabrinut? Apsolutno. Naravno da sam zabrinut. On i ja se razlikujemo u brojnim pitanjima. Ali federalna vlada i naša demokratija nisu gliser, već prekookeanski brod“, rekao je Obama, a prenosi AFP.

Povodom imenovanja savetnika, Obama je rekao da je na Trampu da formira tim koji će mu dobro služiti.

„Potrebno je neko vreme da se ljudi pomire s novom realnošću“, rekao je on u vezi sa imenovanjem Stivena Benona za glavnog stratega i višeg savetnika, što je izazvalo burne reakcije i negodovanja javnosti.

A da će biti još povoda za burne reakcije, potvrđuju i dve moguće odluke novog predsednika SAD. Tramp razmatra mogućnost da postavi ženu na čelo Republikanske partije i da za predstavnika SAD u UN imenuje muškarca koji je obelodanio da je homoseksualac.

Barak Obama je posle razgovora u Atini s grčkim kolegom Prokopisom Pavlopulosom i premijerom Aleksisom Ciprasom izjavio da će „snažan NATO“obezbediti kontinuitet i nakon promena u američkoj administraciji.

Odlazeći predsednik Barak Obama nada se da će se Tramp rukovoditi pragmatizmom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.