„Posle toliko slomljenih kostiju... moj je!“

24 Sata (Serbia) - - ŠOU - V. Maričić

Džeki Čen, glumac i majstor borilačkih veština, konačno je dobio Oskara, nagradu za kojom je žudeo još od kada je ugledao statuetu u kući Silvestera Stalonea pre 23 godine.

OSKAR - Počasnu statuetu Čenu je uručio partner iz filma „Jurnjava“Kris Taker s kolegama glumcima Tomom Henksom i Mišel Jeo. Oskara za životno delo Čen je dobio na godišnjoj ceremoniji u Los Anđelesu, kojoj su prisustvovali i Denzel Vošington, Nikol Kidman, Ema Stoun, Rajan Rejnolds, Ejmi Adams... Čen je omiljeni lik u filmskoj industriji decenijama, ali nikada nije ušao u uži izbor za nagradu.

- Posle 56 godina u filmskoj industriji i preko 200 snimljenih filmova, posle toliko slomljenih kostiju... Konačno, ovo je moje rekao je glumac u govoru nakon primanja nagrade:

- Nastaviću da snimam filmove, skačem kroz prozore, da zadajem i primam udarce i lomim svoje kosti!

Glumac Tom Henks je rekao da je oduševljen što je Čenov rad priznat jer su borilačke veštine i akcione komedije dva najčešće zanemarivana žanra prilikom dodele nagrada. Akademija filmskih umetnosti i nauka uručila je priznanja za dostignuća i montažerki En V. Kouts, kasting direktoru

Linu Stalmasteru i dokumentaristi Frederiku Vajsmanu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.