Zvezda spremna da očerupa „manekene”

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Zogović

Prešli su 9.000 kilometara za osam dana, upisali dve pobede i poraz, a za kraj napornog ciklusa crveno-bele večeras čeka okršaj sa “manekenima” iz Milana, koje predvode eks-Ju asovi: Raduljica, Mačvan, Dragić i Simon.

SERIJA - Još Armani, pa odmor. Neverovatnu seriju utakmica, čak šest u 13 dana, košarkaši Crvene zvezde okončaće večeras u Areni duelom sa Milanom, ekipom koja ove godine ima sjajan tim.

- Nema kukanja, nadam se da ćemo smoći snage da budemo dobri - poručuje trener Dejan Radonjić.

Njegov kolega Jasmin Repeša na raspolaganju ima zvezde poput Alesandra Đentilea, Rakima Sandersa, Rikija Hikmana ili Mantasa Kalneitisa, ali i četvoricu asova sa ovih prostora - našeg Miroslava Raduljicu i Milana Mačvana, Hrvata Krunoslava Simona i Slovenca Zorana Dragića, a u utorak su praktično počistili Baskoniju, od koje je Zvezda glatko izgubila, te je jasno s kakvim ambicijama stižu u Beograd.

- Armani je izuzetan tim. Moramo da budemo iznad svojih mogućnosti da bismo ih pobedili. Nadogradili su tim od prošle sezone, dobili su Baskoniju, Darušafaku u Istanbulu, imaju ambicije i razloge da se nadaju visokom plasmanu. Pogledajte, postižu 92 poena u Evroligi. Daćemo sve od sebe. Verujem u nas. Zdravi smo, to nam je najvažnije.

Čini se da je najveći problem kako posle teškog meča u Bambergu spremiti igrače za novi izazov u samo 48 sati.

- Ovakve situacije imali smo u završnicama sezone, a sad smo na početku i razlike u odnosu na pripreme i nema. Sve je jasno, Armani je favorit, ali idemo na pobedu. Ako budu bili bolji - čestitaćemo - zaključio je Radonjić.

OD NJEGA SE OČEKUJU MUNJEVITI PRODORI: NEMANJA DANGUBIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.