Stižu još dva supertelefona

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - A. Lađarević

Dva azijska proizvođača pošteno muče Epl i njihov ajfon najavom novih smartfona, koji bi trebalo da se pojave na tržištu početkom 2017. U pitanju su Huaveijev P10 i Samsungov Galaxy S8.

P10

LIMUZINA - Kompanija Huavej je izgleda nezaustavljiva - prodali su preko devet miliona telefona P9, a upravo su izbacili Mate9, koji ima zaista neverovatnu opciju uočava šablon po kojem se ponaša korisnik i može unapred da predvidi šta će mu biti sledeći korak. I to nije dovoljno! Uveliko rade na modelu P10, koji stiže početkom naredne godine.

Novi telefon bi trebalo da ima ekran od 5,5 inča, s povećanom rezolucijom u odnosu na prethodnika - 2.560x1.440 piksela. Na to dodajte 2,3 GHz, osmojezgarni procesor Kirin 960, koji će biti uparen sa 6 GB RAM-a. To je duplo više nego što ima P9, koji se inače pokazao kao odličan.

Skener prsta trebalo bi da se nalazi sa prednje strane, kao i dual podešavanje kamere na poleđini, a 12 MP senzori izrađeni su u saradnji sa kompanijom “Leica”. Postojaće dve varijante telefona, jedna sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije i druga sa 6 GB RAM i 128 GB interne memorije.

S8

ASISTENT - U isto vreme Samsung je spreman da se oporavi posle fijaska sa Note 7. Da su za to i te kako sposobni, nema sumnje, a Galaxy S8 bi to trebalo da potvrdi, pretpostavlja se, nakon sajma u Barseloni. Trebalo bi da ima zakrivljen ekran sa obe strane (uz dve veličine, od 5,7 do 6,2 inča), a očekuje se da bi mogao da dođe sa 4K rezolucijom. Uz to, senzor za otisak prsta je ugrađen u sam ekran, a tu je i nova opcija - virtuelni asistent.

Prema poslednjem izveštaju iz Južne Koreje, Samsung razmišlja da Galaxy S8 telefon ima ekran osetljiv na jačinu pritiska. Ukoliko se pitate na koji način će to biti implementirano, dovoljno je da pogledate Eplov 3D “Touch” sistem na Ajfon telefonima, jer je to u osnovi identično. Tehnologija detektuje kojom jačinom pritisnete ekran, a to potom može da koristi sam softver kako bi omogućio drugačiju funkcionalnost u zavisnosti od nivoa pritiska koji se primenjuje.

Dva azijska proizvođača pošteno muče Epl i njihov ajfon najavom novih smartfona koji bi trebalo da se pojave na tržištu početkom 2017.

HUAVEJ

256 GB memorije 12 MP glavna kamera

Radiće na Androidu 7.0

Nougat SAMSUNG Ekran osetljiv na

pritisak Ukida se home dugme

Dolazi u dve veličine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.