Mali: Beograd nikad bliži izgradnji metroa

“Grad Beograd je svoj posao uradio - smart plan i ideja integrisanog javnog prevoza postoje i metro treba da se uklopi u tu viziju”, rekao je juče gradonačelnik Siniša Mali.

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

PROJEKAT - Juče je u zgradi Vlade Republike Srbije predstavljan projekat metroa u Beogradu, koji je izradio Grad Beograd. Prezentaciji su prisustvovali predsednik Vlade Aleksandar Vučić i gradonačelnik Siniša Mali, predstavnici francuskih građevinskih kompanija „Alstom” i „Egis” i ambasadorka Republike Francuske Kristin Moro.

– Grad Beograd je u roku koji je definisan, a to je kraj ove godine, uradio smart plan, odnosno saobraćajni master plan. Radimo na integrisanom rešenju novog javnog prevoza u Beogradu, a deo tog rešenja je i metro. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko meseci raditi zajedno na vizibiliti studiji i da ćemo

vrlo brzo pred građane Beograda i Srbije izaći sa konkretnim planom izgradnje metroa - rekao je Mali.

Kako je dodao, još ranije je potpisan

VLADE SRBIJE I FRANCUSKE VEĆ SU POTPISALE MEMORANDUM O FINANSIRANJU IZGRADNJE METROA

memorandum između vlada Republike Srbije i Francuske o zajedničkom ulaganju, to jest finansiranju izgradnje metroa u Beogradu.

- Mislim da idemo u pravom smeru jer je po pitanju finansija, s obzirom na stanje u budžetu Republike Srbije i Grada Beograda, situacija mnogo bolja nego što je bila i mogu da kažem da nikad nismo bili bliže izgradnji metroa. Vizibiliti studija, dokumenti i sva priprema traju oko dve i po godine, nakon čega može da se počne sa izgradnjom. Francuska delegacija boraviće i danas u Beogradu, analiziraće celu trasu i neophodne elemente da bismo dali ponudu u vezi s finansiranjem i načinom rada, nakon toga ćemo se ponovo sastati i nadamo se u narednih nekoliko meseci završiti posao – kazao je Siniša Mali i dodao da je Grad “uradio veoma ozbiljnu studiju u smislu brojanja putnika i saobraćaja i projekcije potreba saobraćajnih potreba na teritoriji grada”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.