Festival nauke u Teslinu čast: Levitacija, džedaji...

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ -

AVANTURA - U čast 160. godišnjice rođenja Nikole Tesle, 10. Festival nauke posvetiće značajan deo programa upravo ovom naučniku.

EPS Tesla zona, smeštena u hali 3A, smišljena je u cilju skretanja pažnje na značaj Teslinih izuma i predstavlja važnu novinu u programu jubilarnog Festivala nauke. Fizika, elektrotehnika, akustika, neuronauke, radiotehnika, programiranje, robotika i istorija nauke su discipline koje će dominirati EPS Tesla zonom.

Najveći Teslini izumi počevši od transformatora, preko asinhronog i sinhronog motora, od magnetnog polja do osnove modernih tehnologija na principu struje, radio-talasa i bežičnog prenosa energije moći će da se pogledaju i probaju zahvaljujući Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu od 15. do 18. decembra u hali 3A.

Društvo fizičara Srbije rešilo je da zadivi sve posetioce EPS Tesla zone i priušti im spektakularan doživljaj prave ultrazvučne levitacije. Odvažni posetioci će dobiti priliku i da uporede svoju koncentraciju s džedajskom ili prosto pokažu okolini svoje trenutno raspoloženje, ali na posve neobičan način. Biće tu još 300 čuda...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.