Vajda: Novaka slomio stres na OI i sad se leči meditacijom

Ne postoji čovek koji bolje poznaje Noleta od Marjana Vajde. Više nije to samo odnos trener–igrač, otuda je kompetentan da komentariše i krizu u kojoj se naš as nalazi.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

OLIMPIJADA - Zato kada Vajda kaže nešto (a retko priča o Novaku i odnosu u timu), njegova reč ima težinu. On je za jedan magazin otvorio dušu i ispričao koji je bio preloman trenutak u ovoj godini za Đokovića. I ne, to nije bio Rolan Garos.

- Izgubio je na startu Olimpijskih igara u Riju i to ga je mnogo pogodilo - rekao je Vajda. Proširio je svoje objašnjenje. - Kroz šta je sve prošao letos, to što je igrao finale US Opena bilo je pravo čudo. Mora da bude svestan toga da je sam plasman u to finale ogroman uspeh za njega. Generalno, ova godina je bila veoma teška za Novaka zbog Rolan Garosa. Doživeli smo mnogo divnih momenata i ovo što je posle usledilo je cena svega što je bilo pre toga. Ljudi pričaju o krizi, ali jednostavno nije moguće stalno pobeđivati. Povrh svega, povredio je zglob - istakao je Vajda.

Svakim danom se sve više govori o prisustvu Pepea Imaza u boksu Novaka Đokovića.

Pravo iznenađenje je bilo kada je u Parizu Španac zauzeo mesto Bekera i Vajde. Marjan ima objašnjenje i za to.

- Sa Pepeom je već radio u prošlosti, i to što su ponovo bliski nije ništa novo. Jedini cilj je da umanji stres kroz meditaciju. Nema govora o nekakvoj mentalnoj manipulaciji. Sve te priče su prenaduvane.

U maju Novak je osvojio sve, a onda se zapitao:

- Novak je u jednom momentu došao do tačke kada je rekao: “OK, a šta sada?”. Kada osvojiš sve, kako da nađeš motiv za dalje? On samo

NOVAK JE U JEDNOM MOMENTU JE REKAO DOŠAO DO TAČKE KADA OK, A ŠTA SADA: MARJAN VAJDA

želi da bude to što jeste. Posmatrati ga kao nepobedivog, bogatog i slavnog igrača je nešto što mu više ne prija.

Podsetiću vas samo da je Bjern Borg u 26. godini prestao da igra jer mu je pritisak bio nepodnošljiv - rekao je Vajda.

Slovak smatra da Novak nije u krizi i da se Endi Marej zasluženo našao na prvom mestu na svetu.

- Endi Marej je sada prvi i to je zaslužio, ali Novak je i dalje u samom vrhu - zaključio je Vajda.

Novak je juče zabeležio treću pobedu na završnom mastersu u Londonu protiv Davida Gofana 6:1, 6:2 i danas će saznati s kim će igrati u polufinalu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.