Tehno-mag Džef Mils stiže u Beograd

Malo kome je u istoriji muzike uspelo da tako virtuozno spoji dve suprotnosti kao što je to pošlo za rukom tehno magu Džefu Milsu.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - D. Pandurević

Pravi spektakl nas očekuje 24. novembra uz učešće Simfonijskog orkestra RTS-a.

GRANICE - Umetnik koji decenijama pomera granice u elektronskoj muzici pre nešto više od 10 godina je zadivio istorijskim nastupom sa francuskim filharmonijskim orkestrom u Monpeljeu, a sličan spektakl će ponoviti i u Beogradu 24. novembra uz pomoć Simfonijskog orkestra RTS-a.

Mnogo je onih koji smatraju da tehno nije ništa više od tuc-tuc bitova za razularenu i neartikulisanu masu rejvera. Takvima prvo treba pustiti baš taj nastup iz Monpeljea 2005. kada je Mils, kao pravi maestro, prvi put odškrinuo nova vrata za elektronsku muziku, povezavši je s onim što deluje kao potpuno drugi svet - klasikom. Tako je svom prepoznatiljivom detroitskom zvuku dao futurističku notu koju će u budućnosti pratiti samo oni najsmeliji, a koja je ritmove rezervisane za klubove na velika vrata uvela u prestižne koncertne dvorane.

Najpoznatiji predstavnik Detroit tehna i osnivač legendarnog muzičkog pokreta “Underground Ressistance” stiže u Beograd već danas, a ulaznice za njegov nastup u BelExpo centru gotovo da su rasprodate. Koncert koji cela Srbija čeka s nestrpljenjem obeležiće deset godina postojanja Lovefesta.

On će u danima pre koncerta održati zvanične probe sa članovima Simfonijskog orkestra RTS-a i maestrom Bojanom Suđićem i susresti se sa studentima Fakulteta muzičke umetnosti. Njegov duži boravak u našoj prestonici biće i nova prilika da uživa u gradu u kome je poslednji put nastupio pre više od 20 godina.

Džef Mils nastupiće sa Simfonijskim orkestrom RTS-a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.