Nije svaka žuta traka za vozače zabranjena 24 sata

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - D. Ivković

Vozači u Beogradu često dolaze u iskušenje da zaobiđu velike gužve tako što će preći nekoliko metara žutom trakom, što ih može koštati 5.000 dinara (2.500 ako se plati u roku od osam dana).

OPREZ - Ono što mnogi vozači ne znaju jeste da od 29 ulica obeleženih žutom trakom, koliko ih u Beogradu ima, u čak sedam od njih može da se vozi, doduše u određeno vreme, ali opet znatno utiču na protok saobraćaja.

U takvim ulicama, vožnja žutom trakom je zabranjena u periodu od 7.00 do 9.00, kao i od 14.00 do 18.00. Međutim, i van tog perioda vozači zbog neinformisanosti, ili možda pak i nepoverenja, žutom trakom ne voze.

Na beogradskim ulicama, nesavesne vozače koji voze žutom trakom nadgledaju samo tri kamere, i one se nalaze sa obe strane Brankovog mosta, u Bulevaru despota Stefana kao i u Bulevaru vojvode Mišića.

Ulična mreža Beograda, koja se prostire na 617 kilometara, za vreme popodnevnih gužvi nije dovoljna da prihvati sva prestonička vozila. Ko nema strpljenja moraće da zavuče ruku u džep bilo da ga snimi kamera, ili zaustave saobraćajni policajci na licu mesta.

Pored žutih traka, treba obratiti pažnji i na tramvajske baštice koje su rezervisane samo za gradski prevoz, tako da vožnja po njima takođe može da vam izbije novac iz džepa.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.