“Novak? Mora da se ugoji...”

24 Sata (Serbia) - - SPORT -

Ova 2016. nije se završila kako smo želeli, Srbin nije uspeo da ostane na tronu, ali u životu nekada dobijamo, nekada gubimo. Važno je da iz svega izađemo jači i sa naučenim lekcijama.

AGRESIVNOST - Čini mi se da je Đoković trebalo da bude daleko agresivniji. Takvu vrstu šampiona kao što je Marej možete da dobijete samo ako ste agresivni, tako je Novaku bilo i protiv Federera i Nadala, kada su oni bili na vrhuncu forme. Ipak, tako je kako je. Endi je zasluženo pobedio i na tome možemo samo da mu čestitamo - rekao je za “24 sata” Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup tima Srbije.

Šta bi Novak trebalo da promeni u pauzi između dve sezone da bi u 2017. bio opet onaj stari?

- Primetio sam da je fizički malo pao. Izgubio je na kilaži. Mislim da je sa tim kilogramima otišao i deo njegove energije i snage. Opet, to sam video gledajući ga na televiziji, nisam ga video uživo, biće prilike, pa ćemo porazgovarati. Njemu teniski ne možemo ništa da zamerimo. On je za mene zbog svega što je uradio najbolji igrač belog sporta ikada oda sada, nije on zaboravio da igra tenis. Jednostavno, mislim da će morati da poradi na tome da povrati energetske zalihe, koje su mu na rezervi - istakao je Obradović.

Mislite li da će nastaviti saradnju sa Bekerom?

- Ne znam, to nije pitanje za mene. Ali mislim da šta god ili ko god da Novaku bude potreban, on će ga dovesti u tim. Ako misli da treba nekoga da menja, to neka učini. Potpuno verujem u njegovo rasuđivanje, tako da će on, kao i uvek, uraditi pravu stvar.

Da li će mu biti cilj u 2017. da smanji broj turnira i fokusira se samo na najveća takmičenja ili na broj jedan?

- Mislim da će mu biti samo bitno da uživa u životu. To je suština uspeha, Novak to zna. Već nekoliko puta do sada je to i sam rekao. Neka se odmori malo, neka uživa sa porodicom, prikupi energiju i krene sa pripremama.

J. Medić

NOVAK ĐOKOVIĆ BOGDAN OBRADOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.