Nišlije, devojkama treba vaša pomoć

24 Sata (Serbia) - - SPORT -

EP - Ženska košarkaška reprezencija Srbije u sredu u Nišu igra poslednji meč kvalifikacija za Evrobasket 2017 protiv Ukrajine. Izabranice Marine Maljković moraju da pobede sa četiri ili više poena razlike kako bi izborile prvo mesto u grupi i plasman na EP u Češkoj.

Do sada, plasman na prvenstvo su obezbedili Češka kao domaćin, a mesta ima još za pobednike devet grupa i šest najboljih drugoplasiranih ekipa što su do sada ispunili Francuska, Italija, Rusija, Španija, Slovenija, Turska i Ukrajina.

- Čeka nas veoma teška utakmica protiv Ukrajine. Da bih vam bolje dočarala, utakmica sa Ukrajinom će za reprezentaciju Srbije biti teška bar kao utakmica sa Australijom na Olimpijskim igrama. Ukrajina nas je pobedila u prvoj utakmici, ali u odnosu na taj sastav, oni su duplo ili čak troduplo bolji. Jedino mesto koje je kod njih bilo diskutabilno je bila pozicija plejmejkera, ali su sada i to pokrili sa naturalizovanom Amerikankom Dandrom Mos. Alina Jagupova je najdominantnija igračica u njihovom sastavu ali i u Evroligi. Tada nas je sama dobila, dala 30 poena. Igra izvanredno celu sezonu - kaže Marina Maljković.

- Imaju dve preiskusne košarkašice na pozicijama četiri i pet koje igraju u Turskoj i veoma su nezgodne. Ranije su igrale sa 6-7 igračica, sada igraju sa deset. Nema nijedna od tih deset da ne može da pogodi za tri poena - ističe Maljkovićeva za sajt KSS.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.