Srbija do Tokija: U Japanu nas ima 180

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

U Srbiji trenutno živi 145 državljana Japana, a u Japanu oko 180 Srba, rečeno je nedavno u razgovoru predstavnika Poslaničke grupe prijateljstva sa Japanom Skupštine Srbije sa japanskim ambasadorom u Beogradu Đuići Takaharom.

SARADNJA - Ambasador Japana istakao je tradicionalno dobru saradnju između dve zemlje, navodeći da je turizam veoma razvijen te da je prethodne godine Srbiju posetilo 5.196 Japanaca.

On je izrazio nadu da će saradnja dve zemlje i dalje biti na visokom nivou i da ima prostora za razvijanje ekonomskih odnosa, turizma, kulture i sporta, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Takahara je istakao da u Srbiji postoje dve japanske kompanije - “Japanska duvanska industrija” i “Panasonik” sa oko 300 zaposlenih i dodao da je Japan poslao u Srbiju eksperte da bi unapredili investicije.

On je naveo da se 2017. godine očekuje otvaranje još jedne fabrike koja će zaposliti do 2019. godine oko 1.700 Šapčana.

Članovi Poslaničke grupe prijateljstva sa Japanom izneli su nove ideje za produbljivanje ekonomskih odnosa, posebno u oblasti izvoza srpskih poljoprivrenih proizvoda u Japan.

Predsednik Poslaničke grupa prijateljstva sa Japanom Goran Ćirić zahvalio je Ambasadi i Vladi Japana na dosadašnjoj saradnji i pomoći koju su pružili građanima Srbije u trenucima najvećih izazova.

Ćirić je dodao da ima prostora za intenziviranje ekonomske saradnje i ukazao na 125 godina odličnih bileteralnih odnosa dve zemlje, te zahvalio na podršci koju Japan pruža Srbiji na putu ka EU.

Sve više Japanaca dolazi u Srbiju: Šarganska osmica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.