Nova (moguća) trasa budućeg metroa

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - D. Tulimirović

Prva linija beogradskog metroa trebalo bi da ide od Višnjice do Makiškog polja, druga od Ustaničke do Zemuna, a ukrštanje bi, prema jednoj od mogućih varijanti, bilo kod “Beograda na vodi”.

SAOBRAĆAJ - Da nikad nismo bili bliži izgradnji metroa tvrde gradska i republička vlast, ali su detalji o pola veka priželjkivanoj saobraćajnici veoma šturi i retki. Neke je, međutim, obelodanio premijer Aleksandar Vučić prilikom gostovanja na TV „Hepi“.

- Prva linija bi mogla da ide od Višnjice preko centra grada, kroz Džordža Vašingtona, Ekonomskog fakulteta, “Beograda na vodi”, Banovog i Julinog brda, sve do Makiškog polja. Druga linija, koja prelazi Savu, išla bi od Ustaničke ulice do Zemuna, a ne do Novog Beograda, kako je to ranije predlagano – izjavio je premijer.

Novi plan, u odnosu na prethodne, ima dosta sličnosti ali i razlika. Osovina je zadržana, ali je nezaobilazna tačka umesto Trga republike postao “Beograd na vodi”, kod koga bi se po ovom predlogu metro linije verovatno ukrštale. Jedna bi nastavila preko renoviranog Starog savskog mosta dalje ka Novom Beogradu i Zemunu, a druga preko Sajma ka Čukarici. U odnosu na nacrte

koje je javnost mogla da vidi pre tri-četiri godine, po novoj verziji metro ne bi išao kroz Bulevar kralja Aleksandra, ali ni preko Mosta na Adi.

“Beograd na vodi”, međutim, nije jedino gradilište koje je diktiralo promene plana, jer će se metroom spojiti i drugi veliki građevinski projekti.

Naime, prva linija neće krenuti iz Mirijeva, već iz Višnjice, verovatno u blizini Ade Huje gde bi u budućnosti trebalo da nikne novi most na Dunavu, gradski centar i sportsko-rekreativni kompleks. Ista linija je malo pomerena, te umesto do Orlovače, ide do Makiškog polja. Upravo tu je najavljena izgradnja nove komercijalno-poslovne zone.

- Pre 30 godina nismo imali snage ni potrebe za metroom, danas još nemamo dovoljno potrebe, ali ćemo imati za par godina jer je sve više ljudi u Beogradu - rekao je Vučić.

Kako trenutno stoje stvari, početak gradnje metroa ne bi trebalo očekivati pre kraja 2019. godine.

Kompletan projekat koštaće od 1,40 do 1,92 miliona evra.

- Studije izvodljivosti su rađene sa Francuzima, ali i sa drugim strancima. Deo izgradnje može da finansira Beograd koji sprovodi veoma uspešnu fiskalnu konsolidaciju - rekao je Vučić i dodao da bismo metroom iskoristili BG voz.

- Izbacili bismo autobuse i smanjili gubitke GSP “Beograd”, koji godišnje dosežu i 100 miliona evra - naveo je premijer, aludirajući na činjenicu da se u metro, kao ni u "BG voz" sada, neće moći ući bez karte.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.