Artan Lili: Delimo sudbinu potlačenih

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - A. Kalaba

Artan Lili će 25. novembra održati veliki koncert u Mikser hausu, u režiji VJ Izvanrednog Boba i uz podršku pančevačkog trija Buč Kesidi.

SAMOKRITIKA - Bojan Slačala, spiritus movens benda, kaže da je aktuelni singl "Samo ja", kojim se najavljuje koncert u Mikseru, samo uvod u priču.

- "Samo ja" je četvrti singl sa albuma „New Deal“. Sada ulazimo u neku fazu objavljivanja hitova s drugog albuma, uveliko radimo na još tri pesme, koje će se uskoro pojaviti - „Jutro“, „Salonac“i „Nojzična deca“. Neću da kažem da prethodne pesme sa albuma nisu imale poentu, ali iduće tri imaju jak ovovremenski hit potencijal. Po nama, najbolje stvari tek slede, a taj niz smo započeli pesmom „Samo ja“.

Bojan kaže da je to pesma egoističnog naziva ali "čim čujete refren, shvatite da je to jedna duboko lična priča i samokritika".

- Stvar je u stalnom preispitivanju. Jesi li napravio neku grešku? Šta si uradio u životu? Da li je dobro to što radiš?... To je možda i mana, osobina ugnjetavanih ljudi, oni koji su na neki način bili tlačeni u životu, od strane porodice ili sistema... Neću da kažem da smo mi bili tlačeni, ali svako je prošao nešto - od šamara do Slobe Miloševića. Razloga za preispitivanje ima mnogo, nijedan nije dominantan u našem slučaju, ali je neophodan za nivo kvaliteta svega što radimo. Zato je samokritika veoma bitna objašnjava Bojan.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.