Orlovima najteži rival domaćin Turska

24 Sata (Serbia) - - SP - V. Bojčević

Košarkaši Srbije igraće u grupi D na Evrobasketu sa domaćinom Turskom, Rusijom, Letonijom, Velikom Britanijom i Belgijom, odlučeno je žrebom u Istanbulu.

LAKO - Nije moglo lakše, glavni je utisak nakon žreba u gradu na Bosforu! Do novog zlata „orlove“će put opet voditi kroz Tursku, kao i 2001. godine kada smo se poslednji put popeli na evropski tron.

Već sada je jasno da će nam glavni konkurent za prvo mesto u grupi biti Turska, koja će uz sebe imati punu halu na svakoj utakmici, ali ćemo ozbiljno morati da shvatimo i Rusiju, Letoniju i Belgiju. Velika Britanija je jedini autsajder u našoj grupi.

- Žreb grupa je samo jedan od detalja koji ne odlučuje mnogo toga. Mi ovo takmičenje sagledavamo u celini, jer se naši potencijalni protivnici nalaze u svim grupama. Imamo zacrtan put i znamo šta nas čeka. Treba se dobro pripremiti, odigrati dobro od početka i zauzeti što

bolju poziciju pred eliminacione utakmice, jer dobro znamo da su ukrštanja često veoma važan faktor kada je u pitanju put do

same završnice - rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

Iz svake grupe proći će po četiri najbolje selekcije, a tih 16 odmah kreću u nokaut fazu, počev od osmine finala - u kojoj će se ukrštati Ai B, odnosno grupe C i D. To znači da nas u nokaut fazi čekaju Češka, Španija, Rumunija, Mađarska, Hrvatska ili Crna Gora, te da je jako bitno zauzeti lidersku poziciju.

Srbija će takmičenje početi 1. septembra susretom sa Letonijom, već sutradan sledi duel sa Rusijom, 4. septembra igramo sa Turskom, dan kasnije sa Britanijom, a 7. septembra sa Belgijom.

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.