U LA caruje crveno

Na Salonu automobila u Los Anđelesu do 27. novembra biće predstavljeno oko 50 svetskih noviteta. Svi veliki brendovi su stigli u LA, a prvi utisak je da se crvena boja vraća u modu.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Na Salonu automobila u Los Anđelesu do 27. novembra biće predstavljeno oko 50 svetskih noviteta. Svi veliki brendovi su stigli u LA, a prvi utisak je da se crvena boja vraća u modu.

PREMIJERE - Tako je „Mazda“drugu generaciju popularnog CX-5 obojila u ekskluzivnu boju soul red crystal, a identičnom taktikom su se poslužili „Alfa Romeo“sa modelom „stelvio“, odnosno „Tojota“koja je ipak odlučila da kompaktni krosover C-HR ponudi i vozačima u Severnoj Americi.

Pored nove boje karoserije, CX-5 može da se pohvali i atraktivnim dizajnom, sa većom rešetkom hladnjaka koja spaja uska prednja svetla i potpuno izmenjenim enterijerom. Raspored je nešto drugačiji, a instrument tabla i centralna konzola izgledaju znatno modernije i elegantnije. Ekran osetljiv na dodir sada izlazi iz armaturne ploče, kao i na većini "Mercedesovih" modela. CX-5 je od „mazde 6“nasledio „G-vektoring“sistem koji u zavisnosti od ugla upravljača reguliše raspodelu obrtnog momenta, dok se ponuda motora nije promenila (jedan dizel agregat i dva benzinca). Premijera u Evropi se očekuje na Salonu u Ženevi, dok bi prodaja trebalo da startuje sredinom 2017. godine.

„Alfa Romeo“je u Los Anđelesu izložio svoj prvi SUV model u istoriji brenda - „stelvio“. Naravno, 4,68 metara dugačak „stelvio“je u crvenoj boji karoserije i „kvadrifoljo“verziji, što znači da se pod haubom nalazi 2,9-litarski V6 biturbo benzinski motor sa 510 konja. U pitanju je najsnažnija verzija, s tim da će italijanski proizvođač ponuditi i „normalnije“motore: 2,2-litarski dizel agregat (180 KS i 210 KS), odnosno dvolitarski turbo benzinac sa 200 KS i 280 KS.

„Tojota“je takođe izabrala crvenu boju za lansiranje modela C-HR na američkom tržištu.

Japanci su dugo razmišljali da li da kompaktni krosover pošalju u SAD i na kraju su ipak dali zeleno svetlo. Međutim, prema informacijama iz Los Anđelesa, biće dostupna samo verzija sa 2,0-litarskim benzinskim motorom od 144 KS, dok se još ne zna sudbina hibridne verzije.

Više o novitetima iz LA čitajte u “Auto Bildu”.

“MAZDA CX-5“

„TOJOTA C-HR“

„ALFA ROMEO STELVIO“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.