Mils: Večeras očekujte magiju

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD / VODIČ - Bb

MAĐIONIČAR - Legendari stvaralac magije Džef Mils napokon je došao i u Beograd, gde će danas u 21 sat nastupiti sa simfonijskim orkestrom u “Bel Expo Centru”. Karte za današnji nastup su rasprodate.

Možemo li da očekujemo magiju danas?

- Osmišljeno je tako da se takve stvari dogode. Improvizujem većinu nastupa, tako da... svašta može da se dogodi.

Kada ste došli na ideju da nastupate sa simfonijskim orkestrom?

- Još u Detroitu sredinom 80-ih godina. Oduvek se vodila diskusija kako bi bilo odlično da neke moje numere budu interpretirane od strane orkestra. Tako da oduvek se pričalo o tome i mislim da sam došao do tačke kada je vreme da to realizujem. Pokušao sam 2004. u Berlinu i nije uspelo. Nakon toga, neki ljudi su pokušali da urade to u Francuskoj, pa su me pozvali i tada smo to uradili.

Koliko su elektronska i klasična muzika slične?

- Zapravo, sa moje tačke gledišta, veoma. Iako elektronski muzičari nisu uvežbani za klasiku, postoji određen nivo ozbiljnosti i pažnje koji se usmerava na usavršavanje, čak i na numere za igru i to isto vidim u načinu na koji rade i klasični muzičari. Njihova svrha je da prevedu rad kompozitora u što originalnijem mogućem obliku, a u elektronskoj muzici je skoro isto. Jedno je više fizički, drugo je više mentalno, ali mogu da se povežem sa klasičnom muzikom.

DŽEF MILS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.