Očaj majke: Pomozite da vratim svoju decu

“Moj bivši muž Ejup Sabri Jundžu sa moje troje dece prebegao je iz Turske u Siriju, odakle je kao izbeglica otišao u Iran. Poslednja informacija koju imam, koje se ujedno najviše i plašim, jeste da najstariju ćerku Esmu (12) namerava da uda u Iranu”, jada

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA - D. Ivković

OČAJ - Borba Slavice Burmazović, majke Esme (12), Ajše (11) i Tarika (5) koje je njihov otac pre godinu i po dana oteo, i dalje traje. Uprkos odlukama suda u Srbiji, kao i suda u Turskoj, u njenu korist, situacije se nije popravila. Štaviše pogoršala se jer je Slavica izgubila svaki kontakt s decom.

- Sa ove tačke gledišta ne vidim nikakav pomak. Iako sam dobila sve presude Apelacionog suda i u Srbiji i u Turskoj, moja deca još nisu sa mnom. Da stvar bude još gora, već pet meseci nemam nikakav kontakt s njima počela je svoju priču Slavica.

Preko poznanika koji dolaze u Beograd, a žive u Turskoj, dobijala je informacije o svojoj deci. Znala je kad i gde idu u školu, kao i kuda se kreću. Od istih ljudi je saznala i da su napustili Tursku i preko Sirije otišli u Iran. Ukoliko otac uspe u nameri da uda Esmu (12), deca će dobiti dokumenta Irana.

- Ovim protestom molim predsednika Nikolića, premijera Vučića, ministra spoljnih poslova Dačića, da mi pomognu da vratim svoju decu, da sprečim prisilnu udaju moje devojčice. Ja više sa pravne strane nemam šta da uradim, ovo mi je jedini način ispričala je Slavica Burmazović.

Ostaje pitanje hoće li Interpol izdati poternicu za Ejupom Sabrijem Jundžuom? Da bi se to desilo, naše tužilaštvo i naši organi moraju da im dostave sve što je potrebno za izdavanje međunarodne poternice - ali to se, očigledno, još nije desilo. Tako da je prava nepoznanica zašto tužilaštvo nije tražilo da se međunarodna Interpolova poternica podigne kada je Ministarstvo spoljnih poslova ovaj slučaj zvanično okarakterisalo kao kidnapovanje, odnosno međunarodni slučaj otmice.

Slavica je juče protestovala ispred Vlade Srbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.