Zvezda opet u Turskoj: Da se ponovi Galatasaraj

Izabranici Dejana Radonjića su složni u oceni da Efes mora pasti u svom domu, a da oni moraju da nastave da stvaraju čuda u najelitnijem takmičenju. Svi sanjaju da bude bar +2 kao protiv Galatasaraja.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - J. Medić

ISPIT - Navijači Crvene zvezde žive za svaki meč svojih ljubimaca u Evroligi. Nestrpljivo čekaju da ekipa večeras u 18 sati istrči na parket dvorane “Abdi Ipekči” i pokuša da ostvari peti trijumf.

Crveno-beli su juče ujutru otputovali u Istanbul, a Amerikanac Nejt Volters kaže:

- Igrao sam u Turskoj i poznajem ekipu Efesa, iako je tim promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Igraju odličan napad i u stanju su da ubace puno poena svakoj ekipi. Biće to pravi izazov za nas, da pokušamo da ih zaustavimo. Zato je naš prvi zadatak u ovoj utakmici da odigramo dobru odbranu.

Neće biti lako, ali pokušaćemo da dođemo do dobrog rezultata.

U paklenom ritmu, koji ponekad podrazumeva i igranje po tri utakmice nedeljno na dva fronta, šampioni Srbije nemaju vremena ni da treniraju, već iz aviona ili autobusa direktno izlaze na teren. Na takav ritam podsetio je ljubimac “delija” Čarls Dženkins.

- Čeka nas teška utakmica. Videli smo ih već tokom pripremnog perioda, iako nismo igrali protiv njih na turniru na Kritu. Tim sastavljen od puno dokazanih evroligaških igrača, poput Brajana Danstona, Tomasa Ertela, Derika Brauna. Svakako veliki ispit za nas - dodao je Dženkins.

Zvezda je sinoć odradila jedan od dva treninga u dvorani “Abdi Ipekči”, a Radonjić je zadovoljan spremnošću svojih izabranika.

- Efes ima veliki kvalitet i to je ekipa koja od nas zahteva da budemo dobri u oba pravca kako bismo im parirali. Za iznenađenje je potrebno da igramo jako dobro. Moraćemo da damo više od maksimuma da dođemo do iznenađenja. Ipak, ovo je tek početak, tek je 9. kolo - istakao je Radonjić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.