AEK trojkama slomio zbunjene crno-bele

24 Sata (Serbia) - - SPORT -

PORAZ - Košarkaši Partizana poraženi su od AEK-a rezultatom 91:81 u šestom kolu E grupe FIBA Lige šampiona.

Bio je to treći poraz crno-belih u evropskom takmičenju uz tri trijumfa, dok je AEK trenutno na skoru 4-2.

Crno-beli su bili lišeni usluga povređenih Novice Veličkovića i Đorđa Majstorovića i to bi moglo da se uzme kao ključni faktor neuspeha crno-belih. AEK je imao duži "roster", igrači sa klupe AEK-a su ubacili 55 poena, a junak trijumfa Atinjana bio je Dušan Šakota. Sin nekadašnjeg selektora Srbije i Crne Gore i trenera Crvene zvezde bio je vrlo motivisan i raspložen protiv crno-belih i postigao 19 poena.

Partizan je bio u rezultatskom deficitu tokom celog meča. Domaćin je trojkama održavao prednost, imao i plus 13, dok je tim Aleksandra Džikića kaskao zbog problema u organizaciji napada. Tim iz Humske je posle deset minuta već imao devet izgubljenih lopti, što je previše da bi se potpuno pariralo iskusnom timu AEK-a, koji sa klupe predvodi slovenački stručnjak Jure Zdovc.

- Partizan danas nije isti tim kao pre. Mi sada nemamo isti nivo talenata kao što smo nekada imali. Prosto je - odgovorio je posle utakmice, na pitanje novinara šta se dešava sa Partizanom, trener Partizana Aleksandar Džikić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.