Mesi je stigao do 100 golova i sad juriša na druge rekorde

24 Sata (Serbia) - - ORT - Mz

NAJBOLJI - Lionel Mesi je uradio ono što niko pre njega nije! Sa dva pogotka protiv Seltika (2:0) u Ligi šampiona stigao je do 100. gola u evropskim takmičenjima, čime se u istoriju fudbala upisao zlatnim slovima. Pri tome, pretekao je na toj listi Kristijana Ronalda, koji je postio protiv Sportinga, te je ostao na 99 pogodaka u međunarodnim takmičenjima.

Mesi je u Ligi šampiona dao 92 gola, tri puta se u strelce upisao u Superkupu Evrope, a pet puta na Svetskom prvenstvu za klubove. Impresivno! Već sada je jasno da bi njegov učinak jedino mogao da ugrozi Ronaldo, pa će se njih dvojica nadmetati i narednih sezona.

Kada gledamo samo mečeve u elitnom takmičenju, tu je Portugalac zasad ispred Mesija. Dao je 95 pogodaka naspram 92 pogotka Argentinca. Koliko su njih dvojica dominantni, govori činjenica da su dali preko 20 golova više od trećeg na listi - Raula.

Novi izazov je postavljen: ko će prvi stići do 100. gola u Ligi šampiona. Ronaldo je bliži cilju, ali je njegov učinak dostižan ako Mesi nastavi s odličnim partijama. Čeka nas spektakl do kraja ove, ali i narednih sezona.

LIONEL MESI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.