Tavamba došao da proradi u Partizanu

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Ivanović

Partizan je predstavio Leandra Tavambu (28), kamerunskog napadača, koji otkako je u Evropi prosečno postiže gol na svakih 212 minuta.

AFIRMACIJA - Dojučerašnji centarfor Kajrata potpisao je ugovor sa crno-belima na tri godine, a na prethodnih 98 utakmica, koje je u Slovačkoj i Kazahstanu odigrao u poslednje četiri sezone, upisao je 34 pogotka. I statistički skromno, naročito za tim koji će se boriti za titulu i koji ima pretenzija da idućeg leta pokuša da se plasira u grupnu fazu nekog od dva elitna klupska fudbalska takmičenja.

Skauti crno-belih su od prošle zime pratili Tavambu, od koga, bez obzira na skromniji golgeterski učinak, dosta očekuje sportski direktor "parnog valjka" Ivica Iliev.

- Tavambu smo pratili godinu dana, a doveden je na način na koji rade svi veliki klubovi. Iskoristili smo trenutak, ne čekajući januar i za dan-dva dogovorili se o njegovom dolasku u Beograd. Pregovori su lako okončani, on je upoznat sa veličinom kluba i objasniće vam da je baš veličina kluba i mogućnost za afirmaciju razlog njegovog dolaska u Partizan istakao je Iliev.

Snažni tamnoputi špic otkrio je i zbog čega je izabrao broj 3 na dresu.

- Odlučio sam još pre nekoliko meseci da dođem. Pričao sam sa svojim agentom da bi bilo dobro za moju karijeru da dođem u Partizan, ali tada je finansijski momenat bio važan, Kajrat je dao bolju ponudu. Partizan ima standardne ambicije u Evropi, koje se poklapaju s mojim. Obično ljudi kada me vide pitaju se kako može da bude fudbaler neko sa takvom građom, pa su mi svojevremeno dali trojku kao jedini slobodan broj. Kasnije sam se srodio sa tim brojem, a i sve što radim u životu radim na “1, 2, 3 - kreni” podvukao je Tavamba.

Nova Partizanova akvizicija odigrala je u Kajratu, od aprila, na 27 mečeva - ukupno 825 minuta, i postigla pet golova.

Partizan ima standardne ambicije u Evropi, koje se poklapaju s mojim, rekao

je novi špic crno-belih posle potpisivanja

ugovora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.