Spektakl “Muzika i moda” za novi klavir na Kolarcu

24 Sata (Serbia) - - STIL -

UMETNOST - Muzičko-modni spektakl “Telegroup Muzika&Moda”, koji ima za cilj prikupljanje sredstava za novi koncertni klavir za Kolarčevu zadužbinu biće održan danas na Velikoj sceni Kolarca.

Manifestacija se sastoji od modne revije poslednje kolekcije visoke mode čuvenog Renata Balestre i koncerta Simfonijskog orkestra RTS-a, kojem će dirigovati Jakopo Sipari di Peskaseroli, i italijanskog soprana Silvane Froli.

- Modna agencija "Fabrika" se na predlog Kolarčeve narodne zadužbine sa ogromnim zadovoljstvom uključila u akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novog koncertnog klavira, koji Kolarac, kao najvažnija koncertna dvorana u Srbiji, nema - kaže se u saopštenju “Fabrike”, koja organizuje ovaj hepening zajedno sa Kolarčevom narodnom zadužbina pod pokroviteljstvom “Adv. Veselinović”.

Za ovaj događaj prodavaće se ulaznice i kompletan prihod namenjen je kupovini novog klavira, a "Fabrika" će troškove manifestacije pokriti putem sponzora. Pored toga, i "Fabrika" i Kolarčeva zadužbina prikupljaće sredstva od donatora, koje će takođe promovisati.

- Poznati kreator visoke mode i veliki obožavalac opere i klasične muzike uopšte, a pre svega prijatelj Srbije, Renato Balestra je sa ogromnim zadovoljstvom prihvatio da dođe u Beograd sa svojom poslednjom kolekcijom i svojim prijateljima, čuvenim dirigentom Di Peskaserolijem i sopranom Frolijevom - ističu organizatori.

RENATO BALESTRA PREDSTAVIĆE SVOJU POSLEDNJU KOLEKCIJU

JAKOPO SIPARI DI PESKASEROLI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.