Kad pre? Raskol u Mercedesu

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - P. Slepčević

Nakon završetka šampionata

Formule 1, u kojem je Niko Rozberg trijumfovao s pet bodova više od klupskog kolege Luisa Hamiltona, odnosi u timu Mercedesa su usijani do tačke pucanja. Razlog: najava da će protiv Hamiltona biti pokrenut disciplinski postupak jer je usporavao klupskog kolegu, i to uprkos naređenjima ekipe.

Nakon završetka šampionata Formule 1, u kojem je Niko Rozberg trijumfovao s pet bodova više od klupskog kolege Luisa Hamiltona, odnosi u timu Mercedesa daleko su od dobrih.

FORMULA - Ubedljivo najbolji konstruktorski tim ove sezone mogao bi da ostane bez ovog šampionskog tandema. Uzrok tome su najave da će protiv Hamiltona biti pokrenut disciplinski postupak nakon što je usporavao klupskog kolegu, i to uprkos naređenjima iz štaba, ali i odsustvo mladog Britanca na proslavi titule kolege iz tima Mercedesa.

Mogući raskol nagovestio je upravo taj izostanak Britanca s trijumfalne žurke, koja se odigrala u jednom od klubova Abu Dabija. Izostanak nije prošao nezapaženo, naročito jer je tu bilo 14 suparničkih vozača iz Formule 1, ali ne i Britanac.

Da podsetimo, Hamilton je kao dosadašnji prvak trijumfovao u poslednjoj trci sezone, a za titulu mu je bilo neophodno i da Rozberg trku završi na četvrtoj ili lošijoj poziciji. Međutim, sjajnom vožnjom u poslednjim krugovima, Nemac je uspeo da sačuva drugo mesto uprkos,

spekuliše se, namernom usporavanju koje mu je klupski kolega priredio kako bi dao priliku Fetelu i Verštapenu da ga prestignu. Četvrti Fetel je bio na manje od 1,5 sekundi zaostatka za Rozbergom pa je Britanac ignorisao naredbu da ubrza i tako očajnički pokušao da odgura Rozberga na četvrtu poziciju.

Direktor Mercedes F1 tima Toto Volf saopštio je nakon trke da: „Anarhija nije donela ništa dobro“i naveo da je moguće da Hamilton bude suspendovan. Da stvar nije bezazlena, svestan je i vozač suparničkog Ferarija Sebastijan Fetel:

- Bilo je neizvesno na kraju, Luis se koristio prljavim trikovima - rekao je bivši prvak.

Ko gubi ima prava da se ljuti, a da li je to samo malo prijateljskog nadmetanja ili kraj jedne uspešne saradnje, ostaje da se sazna. Sezona jeste gotova, ali ne bi se Formula 1 zvala najbržim cirkusom na svetu da to nije.

LUIS HAM

Hamiltonu zameraju i da je namerno usporio klupskog

kolegu Rozberga

ILTON

Niko Rozberg slavi titulu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.