„Protiv Sasarija moramo pokazati šta smo naučili”

U dvoranu „Aleksandar Nkolić“večeras (20.30) na noge Partizanu stiže Dinamo Sasari. Doskorašnji evroligaš je posle tri uzastopna poraza u ABA ligi spojio dve pobede, u Zadru i protiv Mege.

24 Sata (Serbia) - - SPORT - V. Tegeltija

KVALITET - Međutim, crno-beli su spojili dva poraza u Evropi, od kojih posebno peče, za razliku od atinskog protiv

AEK-a, onaj od pre dve nedelje u Beogradu od Šarlroa, mada su Italijani imali dva neuspeha na Sardiniji.

Aleksandar Džikić je za „24 sata“izneo svoje impresije o rivalu.

- Kvalitet imaju, ali i dalje traže nove igrače, što znači da hoće više, da hoće bolje rezultate. Imaju igrače sa poenima u rukama, pa mora da im se oteža igra u napadu. Može se očekivati dosta zonske odbrane. Dinamo ima vrlo atletski talentovanu spoljnu liniju i iskusan centarski par Savanović - Lideka. Dakle, izazovi za svakog našeg igrača.

Sasari je poslednje dve već dobijene utakmice izgubio na istovetan način, trojkama u poslednjoj sekundi i protiv Bešiktaša i probuđenog Ludvigzburga. Pitanje je koliko će im to stvoriti pritisak da moraju da pobede u Beogradu, a koliko

će Partizanu otežati poziciju. - To mi nemamo pod kontrolom. Znamo da nikko ne sme da se potceni ili da ćemo bez puno rada pobeđivati. Grupa u kojoj igramo je najkvalitetnija, nema tu lakih protivnika niti timova bez tradicije i iskusttva iz drugih evropskih takmičenja. Samim tim, nema mesta tu za nekakvo potceenjivanje ili razmišljanje o lakšim i težiim protivnicima. Imamo šansu da pokažemo da smo tu lekciju naučili posle jednog kiksa - poručio je Džikić.

Uzdva poslednja, Sasari ima i poraz u Solnoku od pola koša, ali i u Atini 20 razlike, dok je savladao Stelmet i Šarlroa. Najbolji igrač gostiju je Darijus Džonson Odom, koji je prvi strelac tima sa 13 pou FIBA takmičenju, ali i razigravač, sa četiri asistencije, te kradljivac sa dve lopte u proseku. Tusu i naš Duško Savanović, Hrvat Rok Stipčević, zatim Džoš Karter, Trevor Lesi i Dek Deveči, te centri Taj Olaseni (208 cm) i Na stup Gabrijel Đorđa Olaseni Majstorovića(210). je pod znakom pitanja. - Na Majstorovića ćemo računati kad budezdrav i spreman za igru. Ima vrlo neprijatnu povredu koja ograničava kretanje - kazao je trener crno-belih.

Oprezan: Aleksandar Džikić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.