„Blic fondacija” obezbediće dom za još 20 mališana

24 Sata (Serbia) - - AKTUELNO / SVET / EKONOMIJA -

AKCIJA - Porodica Uskoković iz Planinice podno Ravne gore prva je od pet koje će do kraja godine dobiti novi dom od „Blic fondacije“.

Novac je prikupljen u okviru akcije „Srce za decu“, a radovi su započeti pre tri nedelje.

Viktor, njegov stariji brat Nemanja (7) i dvadesetomesečna sestra Ana, uz roditelje Zorana i Nadu i baku Miljanku, još kratko će biti u par metara udaljenoj, vek staroj i pre 18 godina u zemljotresu razvaljenoj kući u kojoj je upotrebljivo samo 36 kvadrata centralne sobe za sve Uskokoviće.

Čak i tu sobu podupire teška drvena greda kako ne bi u slučaju većeg snega krov pao na ukućane.

Umesto te ruine, “Blic fondacija” Uskokovićima gradi novi, savremeni dom od 80 kvadrata.

- Istovremeno, na još četiri lokacije širom Srbije priprema se teren za gradnju kuća porodicama koje ukupno imaju još sedamnaestoro dece. Zahvaljujući čitaocima “Blica”, prikupili

Šolaja: Posebno u IT branši imamo oglase gde se nudi plata od nekoliko hiljada evra, a ne bude nijedne

prijave

smo novac koji ćemo uložiti u izgradnju kuća za pet porodica. Uz pomoć vlasti u opštinama Mionica, Smederevo, Vrnjačka Banja, Požarevac i Bujanovac i, naravno, u nadi da će nas vreme poslužiti, planiramo da kuće izgradimo do Nove godine. Na taj način omogućićemo da dvadesetoro dece ima pristojan krov nad glavom. Nadamo se da će nove kuće deci obezbediti bezbednije detinjstvo - rekla je izvršni direktor “Blic fondacije” Ljiljana Knežević.

VIKTOR,

NJEGOV STARIJI BRAT NEMANJA (7) I DVADESETOMESEČNA SESTRA ANA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.