Partizan Sasariju poklonio pobedu!

Partizan je imao pobedu u džepu protiv Sasarija u sedmom kolu E grupe FIBA Lige šampiona, ali je serijom grešaka dozvolio gostima da slave posle produžetka rezultatom 88:87.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - N. Radojević

Crno-beli su imali pobedu u džepu protiv Sasarija u meču FIBA Lige šampiona, ali su serijom grešaka dozvolili gostima da slave posle produžetka (88:87).

Crnobeli su promašili čak 16 slobodnih bacanja, a neka u odlučujućim trenucima

MALER - Timu Aleksandra Džikića nije bilo dovoljno ni plus šest na minut i po pre kraja regularnog dela utakmice da bi slavio. Umesto da rutinski zabeleži trijumf , Partizan je izbegao poraz u poslednjoj sekundi regularnog dela, ali nije mogao u dodatnih pet minuta. Spletom okolnosti Sasari je slavio u Beogradu, a na tome isključivo treba da zahvali nespretnom domaćinu.

Zahvaljujući Vilijamu Hečeru, crno-beli su imali pobedu u džepu, ali su dobrim delom zahvaljujući promašajima Amerikanca sa linije slobodnih bacanja dozvolili gostima da ožive. Crno-beli su na kraju regularnog dela dobili pet minuta za popravni, pošto je Hosemi promašio slobodno bacanje za trijumf na 0,7 sekundi do isteka vremena, ali ni u produžetku nisu bili koncentrisani.

Sasari je stigao do pobede, iako je utisak da je zapravo Partizan poklonio pobedu gostima iz Italije.

Najefikasniji u redovima crnobelih bio je Vilijam Hečer sa 23 poena, Branislav Ratkovica postigao je 13, a Stefan Birčević 10. Kod Sasarija Džos Karter postigao je 21 poen, Rok Stipčević 14, Olaseni 13, a Duško Savanović sedam poena.

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da će mu biti teško da zaboravi ovaj poraz i istakao je da preuzima odgovornost i za pobede i za poraze.

On je kazao da ne zna zašto je Partizan promašio 16 penala.

- Verovatno je to mešavina umora i pritiska. Ali da mi je neko pre meča rekao da će (Vilijam) Hečer da promaši šest penala, umro bih od smeha i rekao mu da je budala. Ali desilo se, nema šta. Pojedini igrači pokazali su neiskustvo na kraju u donošenju nekih odluka u odbrani i u napadu... - rekao je Džikić i objasnio da je imao sukob sa zapisničarima jer misli da nije bilo osnova za nov napad u jednoj akciji. On im se izvinio zbog ovakve reakcije.

Partizan u narednom kolu dočekuje Ludvigsburg, a Sasari gostuje Zjelenoj gori.

Sukob sa zapisničarima: Aleksandar Džikić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.