CR-V stiže u Evropu

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - llll

„Honda“je počela da iz temelja osvežava ponudu automobila, a nakon novog „sivika“pred nama je i peta generacija kompaktnog SUV modela CR-V.

„Honda“je počela da iz temelja osvežava ponudu automobila, a nakon novog „sivika“, pred nama je i peta generacija kompaktnog SUV modela CR-V. Novi CR-V će prvo biti ponuđen vozačima u SAD, dok se dolazak u Evropu očekuje u martu, na prestižnom Salonu u Ženevi.

HONDA - Japanski proizvođač je odlučio da peta generacija CR-V zadrži spoljašnje dimenzije, ali je zato međuosovinsko rastojanje povećano za 41 milimetar, tako da su putnici u drugom redu sedišta dobili više prostora za noge i kolena. Takođe, veća je i zapremina prtljažnika, a „Honda“je unapredila kvalitet materijala korišćenog u kabini i zvučnu izolaciju.

Pretpostavlja se i da će verzija za Evropu imati i bogatiji paket serijske opreme u odnosu na aktuelan model, a potvrđeno je i da će CR-V dobiti najmoderniji infotejment sistem, bez kojeg se u 21. veku ne može zamisliti dobra prodaja.

Za sada je poznata ponuda motora za CR-V koji će se prodavati u Severnoj Americi. Očekivano, pod haubom će biti provereni atmosferski 2,4-litarski benzinac sa 184 KS i 245 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sa druge strane, novitet je četvorocilindrični 1,5-litarski turbo benzinski agregat sa 190 KS i 242 Nm. Oba motora serijski dolaze sa CVT menjačem, pri čemu, kao i do sada, vozači mogu da se odluče za verziju sa prednjim ili 4x4 pogonom.

„Honda CR-V“je u Sjedinjenim Američkim Državama jedan od najprodavanijih SUV modela, a Japanci računaju da će peta generacija podjednako biti tražena i kod vozača u Evropi koji, takođe, sve više cene velike automobile sa prostranom kabinom. Ekipa „Auto Bilda“

MEĐUOSOVINSKO RASTOJANJE POVEĆANO JE ZA 41 MILIMETAR

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.