#onokad profa upadne u studentsku FB grupu

Profesor Filološkog Aleksandar Jerkov primljen u Grupu za polaganje XX veka

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - M. Ljuna

Veliko iznenađenje dočekalo je akademce studija srpskog jezika na Filološkom fakultetu kada se na Fejsbuk Grupi za polaganje književnosti XX veka oglasio upravo profesor tog predmeta - Aleksandar Jerkov - za njih najveći strah i trepet.

SRPSKI - Profesor Srpske književnosti XX veka na nesvakidašnji način uključio se u život studenata i odlučio da im o svim nejasnoćama u vezi sa njegovim predmetom odgovari - lično. Na zatvorenoj Fejsbuk stranici Grupa za polaganje XX veka neumorno odgovara na pitanja, a svoju pojavu u ovoj grupi opisao je na zanimljiv način.

- Dobar dan. Hvala vam što ste me primili, mogu misliti da vam nije bilo svejedno i da sad očekujete da vam ovde smetam. Ali to nije ideja. U ovom slučaju ne bih bio neugodan, no da vidim šta biste hteli i šta vas možda muči. Legende iz vaših prepiski i tako posle nekog vremena stignu do mene, a ni do sada ih nisam personalizovao. Dakle, biću ovde samo neki trenutak, i onda ću se ljubazno samoizbrisati da biste komunicirali kako vas je volja, a vi nemojte pogrešno

Da još jednom ponovim, ne uče se odgovori na pitanja nego kako se dolazi do odgovora. Dakle, ne treba brinuti da li je odgovor tačan, nego zašto tako odgovarate. Čim to znate, više nemate teškoća. Dakle, ne tražite prečice nego svoje odgovore, ja cenim svaki koji je promišljen, čak i ako nije sasvim tačan. Samo ga valja izvesti iz onoga o čemu se govori.

Aleksandar Jerkov,

shvatiti ovaj upad, na kojem vam zahvaljujem - napisao je između ostalog profesor.

Neugodnost je, svakako, bila jer na grupi studenti međusobno razmenjuju literaturu, skripta, ali i savete koji su se već pretvorili u mitove. Ipak, studenti su poželili dobrodošlicu profesoru pozivajući ga da ostane član ne bi li im odgonetnuo nedoumice koje ih muče.

- Drage koleginice, ipak se neću dugo zadržavati jer ne mislim da je ovo mesto za nastavu. Napokon, da još jednom ponovim, ne uče se odgovori na pitanja, nego kako se dolazi do odgovora. Dakle, ne treba brinuti da li je odgovor tačan, nego zašto tako odgovarate. Čim to znate, više nemate teškoća. Dakle, ne tražite prečice nego svoje odgovore, ja cenim svaki koji je promišljen, čak i ako nije sasvim tačan. Samo ga valja izvesti iz onoga o čemu se govori - napisao je profesor.

Jedno od pitanja studenata je glasilo: „Ljudi, koliko često i koliko detaljno profesor Jerkov pita putopise Crnjanskog? Na šta treba obratiti pažnju?”. On je samo kratko odgovorio: „Na sve”.

profesor Filološkog fakulteta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.