SRBIJA GRADI NOVI IMIDŽ: SUSRETI VUČIĆA U KAZAHSTANU SA PUTINOM, ĐINPINGOM...

U Industrijskoj zoni “Mali Bajmok” u Subotici otvoren je “Ametekov biznis kampus” u kome će biti zaposleno  ljudi.

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

NOVI POSLOVNI CENTAR američkog proizvođača mikromotora, koji u Subotici posluje od 2012. godine, otvorili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar privrede Goran Knežević, ambasador SAD Kajl Skot, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor.

Vučić je podsetio da su izgradnjom nove hale trostruko uvećani kapaciteti.

- Vlada nije izdvajala subvencije za “Ametek”, kao za najveći broj drugih preduzeća. Ali pomoći ćemo na svaki način zato što je naša želja da „Amatek“sve one koji rade s njima dovedu u Srbiju, da rade još bolje i zaposle još više ljudi. Posebno sam srećan što ovde rade u slozi i na najbolji mogući način i Mađari i Srbi i Hrvati i svi ostali. Bez vas i vašeg dobrog rada niko drugi ne bi želeo da dođe ovde. Od čekanja budućnosti nema ništa, ali ako budemo vredno radili, dočekaćemo lepu budućnost - poručio je zaposlenima predsednik Srbije.

Vučić je gostima i domaćinima u Subotici pokazao i poklon koji je dobio od direktora američke kompanije Meta Frenča, originalni dres zvezde NBA lige Lebrona Džejmsa, i zahvalio se ambasadoru Skotu na privlačenju investitora u Srbiju.

Kompanija “Ametek”, čije je sedište u Filadelfiji, ima godišnji promet od oko pet milijardi dolara i oko 50.000 zaposlenih širom sveta. Reč je o globalnom proizvođaču širokog spektra motora, koji oko 40 odsto proizvodnje proda na američkom tržištu, a ostalo u Aziji i Evropi.

Globalni proizvođač elektromotora „Dunkermotoren“, koji posluje u okviru “Ameteka” od 2012. godine, otvorio je u februaru 2016. novu proizvodnu halu u privrednoj zoni Mali Bajmok kod Subotice. Ta nemačka fabrika u hali ukupne površine 3.500 kvadratnih metara u Slobodnoj zoni Subotica proizvodi mikromotore i izvozi ih širom sveta. rt llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.