PUBLIKA IZABRALA PROGRAM ZA PIKNIK SA BEOGRADSKOM FILHARMONIJOM NA UŠĆU

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Publika je izabrala  numera ekskluzivnog koncerta Beogradske filharmonije na otvorenom - . juna pored Palate Srbija slušaćemo dela Markeza, Šostakoviča, Sen-Sansa, Hristića, Rosinija, ali i “Imperijalni marš” iz “Ratova zvezda”.

PIKNIK KOD FILHARMONIJE počinje od 17 sati, kada se otvaraju kapije, dok koncert startuje u 20 časova. Publika će do početka Piknika moći da sluša muziku koju članovi orkestra slušaju kada ne sviraju u Beogradskoj filharmoniji. Ovo će svakako biti najveći koncert klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije.

- Za tri nedelje prikupljeno je čak 5,8 miliona glasova. Ubedljivi pobednik je “Danson br. 2” Artura Markeza sa 634.865 glasova. Za njim je Šostakovičev “Valcer” sa 594.269 glasova, Sen-Sansov “Danse macabre” je dobio 446.636, “Grlica” Stevana Hristića 423.338, a “Vilijam Tel” Đoakina Rosinija 420.737 glasova. Na programu koncerta za više desetina hiljada ljudi, Beogradska filharmonija će izvesti i “Igru sablji” Hačaturijana, Ravelov “Bolero”, Vagnerovu “Kas Valkiru”, “Valcer

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.