VOLODIN: NAJBOLJI ODNOSI SRBIJE I RUSIJE U SAVREMENOJ ISTORIJI

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

PREDSEDNIK SRBIJE Aleksandar Vučić poručio je da je zvanični Beograd ponosan na odnose Srbije i Ruske Federacije, koji su najbolji u savremenoj istoriji.

Vučić je to rekao tokom sastanka sa predsednikom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjačeslavom Volodinom sa kojim je razgovarao o odnosima dveju zemalja, srpskog Parlamenta i ruske Državne dume.

- Mi gajimo iskrene odnose prema Ruskoj Federaciji i ponosimo se našim prijateljstvom. Srbija je mala zemlja, ali je umela da sačuva svoju nezavisnost. Hvala Ruskoj Federaciji što nije na nas vršila pritiske i što nije podržala prijem takozvanog Kosova u Unesko - istakao je Vučić.

Volodin je zahvalio predsedniku Vučiću na svemu što radi na jačanju odnosa Srbije i Rusije. On je naglasio da dva parlamenta ostvaruju uspešnu saradnju na bilateralnom planu, o čemu svedoči drugo zasedanje Komisije za saradnju između Narodne skupštine Republike Srbije i Državne Dume Ruske Federacije. Dvojica zvaničnika razgovarali su o saradnji na ekonomskom planu i nastupu na trećem tržištu u namenskoj industriji, kao i o izgradnji infrastrukture. Predsednik Srbije je zahvalio na dobrom aranžmanu u vidu nabavke vojne opreme koja je Srbiji omogućila dugo očekivanu modernizaciju. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.