SRBIJA 20. JUNA OTVARA DVA NOVA POGLAVLJA

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA -

MINISTARKA ZADUŽENA za evrointegracije Jadranka Joksimović najavila je da će Srbija 20. juna u Luksemburgu otvoriti dva nova poglavlja u pregovorima sa EU.

Kako je istakla, Johanes Han je potvrdio da će se na predstojećoj Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, koja bi trebalo da se 20. juna održi u Luksemburgu, otvoriti najverovatnije poglavlje 29, koje se tiče carinske unije, i poglavlje 7, o pravima intelektualne svojine.

- Nadam se da ćemo za koji dan otvoriti još dva poglavlja i nastavićemo sa tim tokom godine - rekao je Han posle susreta sa Aleksandrom Vučićem.

Han je naglasio da su, pored otvaranja poglavlja, bitni i konkretni rezultati za građane i dodao da je prošle nedelje sa ministarkom Joksimović potpisao paket o korišćenju 95 miliona evra iz IPA fondova za 2017. za razvoj zemlje. Takođe, podsetio je da je EU od 2007. obezbedila više od dve milijarde evra za razvoj Srbije i da će ostati posvećena tome.

Tokom posete Srbiji, Han će otvoriti novu fazu radova na Žeželjevom mostu u Novom Sadu koji je, kako je rekao, “ključan most za povezivanje u regionu”. Pored toga, učestvovao je i na investicionoj konferenciji, čiji je cilj bio stimulisanje poslovne zajednice za dodatno investiranje i angažman u regionu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.