Za svakog ponešto na belefu: od bajage do umetnika iz indije

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Beogradski letnji festival (Belef), pod sloganom „Leti kulturno”, biće održan od . juna do . jula pod pokroviteljstvom grada Beograda. Pored Belefa, Beograđane i goste prestonice tokom leta očekuje još nekoliko besplatnih festivala i zabavnih manifestacija.

GRADONAČELNIK BEOGRADA Siniša Mali istakao je da Belef, koji se po 26. put održava u glavnom gradu, na pravi način odražava duh srpske prestonice. On je najavio bogat program, sa nikad većim brojem kulturnih dešavanja.

- Strategija je da se iz godine u godinu ulaže više sredstava u manifestacije kojima je grad Beograd osnivač. Od novca iz ušteda, ove godine je u Belef uloženo 30 odsto više sredstava nego protekle, zbog čega imamo i bogatiji program - naveo je Mali.

Na festivalu će, između ostalih, nastupiti Bajaga i “Instruktori”, Sanja Ilić i “Balkanika”, ali i gosti iz Indije sa nekoliko programa. Umetnički direktor festivala Aleksandar Ilić dodao je da će se program odvijati na nekoliko lokacija, poput SKC-a, Narodnog pozorišta i Kuće legata. Program i satnica festivala, kao i cene ulaznica, od kojih su mnoge besplatne, mogu se videti na sajtovima www.belef.rs ili www.cebef.rs.

Beograđani do kraja leta mogu da uživaju i u sledećim manifestacijama:

BOJČINSKO KULTURNO LETO (. jun - . septembar)

Manifestaciju su prošlog vikenda svečano otvorili Sanja Ilić i „Balkanika“, a nastupiće Ivana Jordan, grupa „Zana“, „Amadeus bend“i mnogi drugi. Krajem avgusta će biti održan i Izbor za mis Srema, a manifestacija će biti zatvorena 9. septembra nastupom „Van Goga“.

LETO NA GARDOŠU (. jul - . septembar)

I ove godine posetioce očekuje kvalitetan i raznovrstan program, od raznih predstava za decu i odrasle, preko koncerta filmske muzike do nastupa „Garavog sokaka“koji će biti 12. avgusta. Cena ulaznica je od 100 do 600 dinara.

GROČANSKE SVEČANOSTI (. jul - . avgust)

Rolerijada, etno-dan, izložbe, oldtajmeri, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, samo su neki od događaja koje ćete moći videti na jubilarnim 50. Gročanskim svečanostima. Za muzički program zaduženi su Aca Lukas, grupa „Van Gog“, Miroslav Ilić i Ana Bekuta. Ulaz za sve koncerte i događaje je besplatan.

BIR FEST (-. avgust)

Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope. Na 15. Bir festu na Ušću nastupiće „Riblja čorba“, „Hladno pivo“, „Goblini“... Ulaz je besplatan.

FIŠ FEST (. avgust - . septembar)

Festival koji spaja kulinarske riblje specijalitete sa rokenrolom i tamburašima biće održan kod Kule Nebojše. Posetioci će moći da vide i neki od starih zanata, dok ih uveče čekaju koncerti poznatih bendova.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.