Otvaranje “ikee” 10. avgusta: Veliki dan za naš grad

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - bs

Robna kuća “Ikea” u Beogradu biće otvorena u četvrtak . avgusta u  sati. To će biti jubilarna . robna kuća “Ikea” u svetu. Gradski menadžer Goran Vesić istakao je da je dolazak “Ikee” veliki dan za naš grad jer osim veoma značajne investicije i otvaranja novih radnih mesta, dolazak švedskog giganta znači poruku drugim investitorima da ulažu u Srbiju.

 U NAREDNIM GODINAMA možemo da očekujemo da se na ovoj lokaciji izgradi još nekoliko objekata i svaka takva investicija znači ulaganje u Beograd, posao za naše ljude i poziv drugim investitorima da posluju u Beogradu i Srbiji - rekao je Vesić.

Radovi na javnoj infrastrukturi u okolini “Ikee” teku po planu, izgrađena je i saobraćajnica duga dva kilometra, a do robne kuće voziće i nova linija javnog gradskog prevoza. Obilazeći radove, Vesić je istakao da je “Ikea” finansirala izgradnju javne infrastrukture, koja je vlasništvo grada, u iznosu od skoro deset miliona evra, što je daleko više od naknade za građevinsko zemljište, koju prema ugovoru treba da plate Beogradu.

- “Ikea” je radeći tako uložila u Beograd i siguran sam da će se veoma brzo uveriti da su doneli pravu odluku da izgrade svoj poslovni objekat u našem gradu, kao i da ovo neće biti jedini ovakav objekat u Srbiji - rekao je Vesić.

On je istakao da su izgradnja nedostajuće infrastrukture neophodne za početak rada “Ikee” i kvalitetnije snabdevanje vodom građana Kaluđerice, Leštana, Boleča, Vinče i Ritopeka usko povezani sa izgradnjom vodovoda Makiš–Mladenovac, koju sprovodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, i dodao da je zato izuzetno značajna i koordinacija u izgradnji

infrastrukture i njenoj kasnijoj eksploataciji i održavanju.

- Istovremeno s izgradnjom javne infrastrukture u području “Ikee”, Direkcija je izvela revitalizaciju dela sistema Makiš–

Mladenovac i istovremeno sa 341 milion dinara finansirala izgradnju blizu šest kilometara mreže, koja spaja vodovod Makiš–Mladenovac sa rezervoarom Kaluđerica, iz koga će se snabdevati građani u brojnim naseljima u Grockoj. Na kraju sistema je rezervoar Rajkovac u Mladenovcu - poručio je Vesić, i dodao da će do 2021. biti završen kompletan regionalni vodovod do Mladenovca.

Direkcija za građevinsko zemljište je kontrolisala izgradnju nedostajuće infrastrukture za robnu kuću “Ikea”.

- Investitor je izgradio dva kilometra saobraćajnica kojima se pristupa kompleksu “Ikee”, most preko Zavojničke reke dužine 40 metara i 5.000 metara vodovodne i kanalizacione mreže - rekao je Vesić, i dodao da je Direkcija, osim nadzora nad izvođenjem radova, rešila imovinsko-pravne odnose na oko 600 katastarskih parcela koje su ulazile u sastav kompleksa.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.