košarkaši zvezde dominantno do triple krune

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

Košarkaši Crvene zvezde su i treći put u nizu postali prvaci Srbije jer su i u trećem meču finalne serije savladali FMP, pa su šampionat Srbije okončali samo sa jednim porazom, i to u ligaškom delu od Partizana. Crveno-beli su sezonu završili dominantno, kako su je i igrali, uz novi pehar posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća i ABA lige.

TRIJUMFOM U REGIONALNOJ LIGI crvenobeli su obezbedili da i naredne sezone igraju u Evroligi, u kojoj ih je ovoga puta samo pobeda delila od druge faze. Titula je proslavljena prvo u bivšem „Pioniru“, i to pred 7.000 gledalaca, a potom uz bakljadu i na Malom Kalemegdanu, ali je celokupni utisak navijačima malo pokvario Dejan Radonjić najavom da napušta klupu Zvezde.

- Ugovor mi je upravo istekao i pravno više nisam trener Crvene zvezde. Pričao sam sa Nebojšom Čovićem, ali u ovom trenutku razgovori nisu realni. Potrebno je mnogo toga da se uradi da bi Zvezda išla napred - rekao je Radonjić, ostavivši teoretski mogućnost da ostane na Malom Kalemegdanu.

Radonjić je dodao i da nije siguran da su svi igrači primili četiri plate tokom sezone, a njemu je u danu slavlja javljeno da će dobiti deo treće plate. Očigledno je da niko, pa ni on, ne zna šta će biti sa igračkim kadrom.

- Neko vreme je već potrošeno. Rekao sam da se nadam da će Zvezda napredovati. U ovim okolnostima nije realno da se govori o tome. Ja i dalje imam obavezu prema momcima i svima sa kojima sam radio. Teško mi je, nisu ovo prijatne situacije. Međutim, i pored svega, svima treba da bude jasno da se osećam fantastično. Ova sezona je bila previše dobra - poručio je Radonjić.

Važan šraf u Zvezdinoj mašineriji tokom sjajne sezone bio je Marko Simonović.

- Imali smo sezonu iz snova. Samo tri poraza smo ukupno zabeležili u ABA ligi i prvenstvu države, što je zaista sjajno. U jednom trenutku igrali smo nerealnu, nestvarnu košarku. Što se tiče ostanka, još ništa ne znam. Istekao mi je ugovor, ali još ništa nisam pričao sa čelnicima kluba - rekao je Simonović. sp llll

Čović: Završili smo najuspešniju sezonu do sada, osvojili smo za tri godine deset trofeja. Čestitam svima. Znam da se mnogima uspeh ne sviđa, ali uspeli smo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.