Ana Brnabić: nastavak reformi punom snagom

24 Sata (Serbia) - - POLITIKA / DRUŠTVO / EKONOMIJA - rt

Predsednik Aleksandar Vučić poverio je Ani Brnabić mandat za sastav nove vlade Srbije. “Čast je služiti svojoj zemlji. Želim da zahvalim predsedniku Vučiću na ukazanom ogromnom poverenju da vodim vladu Srbije i nastavim reforme sa nesmanjenom posvećenošću i snagom”, izjavila je Ana Brnabić.

 UKOLIKO ME SKUPŠTINA IZGLASA, vodiću vladu posvećeno i odgovorno, a svoj posao ću raditi pošteno i sa ljubavlju. Svesna sam odgovornosti koju preuzimam jer treba da nasledim pravog lidera, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada vlade osete kroz bolji kvalitet života izjavila je Brnabićeva i dodala:

- Krećem da radim na ekspozeu i sastavljanju vlade. Važno je da se rad na projektima nastavi. Započeti poslovi moraju da se završavaju, a ja sam poslednjih meseci posvećeno radila na tome da Srbiju uvedemo u red modernih država u kojima državna uprava radi efikasno i u funkciji građana - navela je ona.

Mandatarka je istakla da će se lično angažovati da “svi zajedno radimo na ciljevima koji su veći i važniji od svih nas pojedinačno”.

Aleksandar Vučić je rekao da nije bilo lako doneti odluku o mandataru, te da to nije poraz za Srpsku naprednu stranku, niti za bilo koga drugog, već ideja da se pronađe najbolje rešenje.

- Budući premijer mora obezbediti dalje jačanje ugleda zemlje i dalje ekonomske reforme - rekao je predsednik Srbije.

Brnabićeva ga je, kako je istakao, obavestila da može da obezbedi većinu poslanika u parlamentu za izbor vlade koju predlaže.

- Ana Brnabić je vredna, poseduje stručne i lične kvalitete. Uveren sam da će pokazati poštovanje prema partijama od kojih očekuje podršku i da će raditi na boljitku za našu Srbiju - istakao je Vučić.

Predsednik je istakao da je u narednom periodu važno obezbediti jačanje ugleda Srbije u međunarodnoj zajednici, kako na zapadu, tako i istoku, u odnosima sa EU, Rusijom, Kinom, SAD, arapskim zemljama i zemljama.

- Srbija mora sliku o sebi još više da popravi. Svoju nezavisnost i suverenost nikome više ne mora da dokazuje, ali Srbija zaslužuje još bolje mesto - kazao je predsednik.

Pred Srbijom je, kako je dodao, dalje jačanje fiskalne stabilnosti.

- Neophodno je da se sačuva puna disciplina u trošenju novca, ali i da građani više osete do sada postignute rezultate i uspehe. Došlo je vreme, posle teških reformi koje su donele veoma dobre rezultate, da građani Srbije bolje i više osete napredak koji smo ostvarili, a koji će na najbolji način osetiti povećanjem plata u javnom sektoru

i penzija - rekao je Vučić. Predlog da Ana Brnabić bude predsednica Vlade Srbije dostavljen je Skupštini Srbije. Parlament bi, prema ranijim najavama, trebalo da izabere novu vladu Srbije do 23. juna za kada je zakazana svečanost povodom izbora Vučića za predsednika Srbije.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.