gradske subvencije: poljoprivrednicima u lazarevcu uručeni ključevi traktora

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD -

KLJUČEVI TRAKTORA KORISNICIMA subvencije Grada Beograda svečano su uručeni prošle nedelje u Lazarevcu. Gradski sekretarijat za privredu je ove godine obezbedio 120 miliona dinara za pomoć poljoprivrednim proizvođačima u vidu subvencija kako bi im olakšao rad i omogućio da proširuju svoju delatnost.

Vršilac dužnosti sekretara za privredu Milinko Veličković podsetio je da je subvencija iznosila 80 odsto ukupne cene traktora, a maksimalni iznos podsticajnih sredstava po korisniku 1.300.000 dinara. Pravo na podsticajna sredstva imaju fizička lica sa teritorije grada koji su nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva.

– Sa teritorije opštine Lazarevac pravo na subvencije za nabavku traktora ostvarilo je šest korisnika. Oni su izjavili da su veoma zadovoljni merama subvencija koje sprovodi

Sekretarijat za privredu u oblasti poljoprivrede – rekao je Veličković i najavio da Sekretarijat za privredu planira da i u 2018. godini nastavi sa sprovođenjem dokazano efikasnih mera u poljoprivredi.

Veličković je naglasio da je Odlukom o budžetu grada, Sekretarijat za privredu za podsticajna sredstva u oblasti voćarstva i povrtarstva obezbedio sredstva od 50 miliona dinara, u oblasti stočarstva 19 miliona, u oblasti pčelarstva

osam miliona i za poljoprivrednu mehanizaciju 38.100.000 dinara.

- Kolika je zainteresovanost vladala za podsticajna sredstva za nabavku traktora, najbolje ilustruje podatak da je na javni poziv podneto 296 prijava. Iz oblasti voćarstva i povrtarstva broj prijava je iznosio 195, iz oblasti pčelarstva 563, a iz oblasti stočarstva 91, što u ukupnom zbiru iznosi 1.145 prijava na četiri javna poziva – rekao je Veličković.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.