Pijace beograda kao u svetskim metropolama

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА -

RADOVI NA BRANKOVOM MOSTU počeli su prošle nedelje i ukupno će vredeti više od 200 miliona dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović. Prema njegovim rečima, menjaju se čelične konzole na pešačkoj stazi, što je komplikovan proces, pa bi radovi trajali dve sezone da nije preusmeren saobraćaj.

- Podsetiću da se na rekonstrukciju pešačkih i biciklističkih staza čekalo skoro deset godina i nadam se da će ceo posao biti završen što pre. Radovi su vredni više od 200 miliona dinara i vrlo je važno da se taj posao uradi jer je Brankov most izgrađen 1956. godine na temeljima starog mosta, a novi deo mosta je napravljen dvadesetak godina kasnije. Od tada nije rađena detaljna rekonstrukcija, naročito čeličnih konzola, koje su u međuvremenu potpuno propale, zbog čega je pešacima bilo onemogućeno da prolaze jednom stranom mosta - kazao je Mladenović.

Mladenović je zamolio sugrađane za strpljenje i naglasio da će ta strana mosta noću biti potpuno zatvorena da bi se radovi što brže odvijali.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.