Sjajni finansijski rezultati Grada

24 Sata (Serbia) - - PLANETA -

Gradonačelnik BEOGRADA Siniša Mali sastao se u Starom dvoru sa pomoćnikom potpredsednika u Rejting agenciji „Mudis” Đorđijem Josifovim, s kojim je razgovarao o kreditnom rejtingu Grada Beograda, o trenutnom stanju u gradskim finansijama, kao i o tome na koji način će planirani projekti uticati na gradski budžet u budućnosti. U pitanju je redovni godišnji monitoring kreditnog rejtinga Grada Beograda.

- Kreditni rejting je krvna slika grada, a predstavlja priznanje našim naporima da konsolidujemo gradske finansije. Mi ne samo da smo prva gradska administracija koja je uspela da obezbedi kreditni rejting nego smo uspeli da obezbedimo i njegovo povećanje samo godinu dana kasnije - rekao je Siniša Mali. Josifov je pohvalio gradsku administraciju jer je uspela da stabilizuje gradske finansije.

- Operativni bilans grada povećan je sa tri na 14 odsto, i očekujemo da se ovaj trend zadrži i u 2017. godini, kada očekujemo 16 odsto bruto operativnog bilansa. Dug grada je smanjen sa relativno visokih 76 odsto u odnosu na operativni prihod u 2015. godini, na ispod 64 odsto u 2016. i očekujemo da se taj trend smanjenja duga zadrži i u ovoj godini. Takođe, gotovinski tokovi grada su pozitivni, a grad na računu prosečno svakog meseca ima oko 11 milijardi dinara - istakao je Josifov.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.