Sedam zona: Ušće postaje beogradski Central park

24 Sata (Serbia) - - BEOGRAD - Rt

Gradonačelnik siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika corko Milosavljević o“išli su prošle nedelje početak prve faze radova na rekonstrukciji parka všćeM koji o“u”vata 88 ”ektara od crankovog mosta do iotela „kugoslavija”.

Mali je istakao da je ovo najveći projekat koje je „Zelenilo ceograd” radilo od svog osnivanja RZSZ. godineM a koji je izradio jedan od najveći” svetski” ar”itekata kan hel. oovi park će “iti podeljen u sedam zona koje ćeM između ostalogM “iti posvećene umetnostiM muzici i nauci.

- pvo je možda najlepšiM ali i jedan od najza”tevniji” projekta koji se trenutno izvodi u gradu. oa celom prostoru “iće podignut veliki “roj igrališta za decu i za“avuM teretana na otvorenomM muzički i naučni delovi sa svojim sadržajem. uakođeM radiće se staze za trčanje i vožnju “iciklomM a ceo projekat “iće završen u naredne dve do tri godine. uada će ceograđani od sadašnjeg zapuštenog i praznog prostora do“iti novi prostorM pun sadržaja po uzoru na dentral park u ojujorku ili park horki u MoskviM u koji će sa zadovoljstvom da dolaze i provode svoje slo“odno vreme - najavio je gradonačelnik.

pn je za S0. okto“ar najavio završetak radova na stazi “umetnost”M jednoj od pet primarni” staza u parkuM kada je predviđeno i otvaranje rekonstruisanog Muzeja savremene umetnostiM pod pokroviteljstvom wlade tr“ije. hradonačelnik je za sledeću godinu najavio početak radova na izgradnji gondole koja će povezati park všće sa lalemegdanomM takođe i postavljanje velikog jar“ola i panoramskog točkaM kao još jedne u nizu turistički” atrakcija u srpskoj prestonici. uakođe je podsetio da će se izgradnjom novog mosta preko taveM na mestu ttarog savskog mostaM izgradnjom gondole i rekonstrukcijom parka všće i ovaj deo grada spustiti na reke. Mali je dodao da će kej uz reku ostati nedirnutM kao i sami splavoviM ali će rad nji”ov “iti regulisan pose“nim pravilnikom naredne godineM čime će se uvesti red i u tu o“last.

- v prvu fazu rekonstrukcijeM koja će trajati do RV. novem“ra ili RV. decem“raM u zavisnosti od vremenski” uslovaM “iće uloženo više od S00 miliona dinara - zaključio je gradonačelnik. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.