Saletovi “orlovi” spremni za pohod na evropsku medalju

24 Sata (Serbia) - - SPORT - Vt

Košarkaši Srbije, olimpijski i svetski vicešampioni, spremni su za pohod na evropsku medalju. “Orlovi” prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu (31. avgust - 17. septembar) igraju protiv Letonije 1. septembra.

IZABRANICI ALEKSANDRA ĐORĐEVIćA pripremni period završili su sa osam po“eda i porazom od hruzije na “bkropolis kupu”. tvi ti trijumfi ostali su u senci povreda i otkazaM pose“no kapitena Miloša ueodosićaM ali i Miroslava saduljice. oikola lalinić i oemanja oedović nisu ni igrali na turniru u hrčkojM cranko mazić je izašao iz povrede... Pred put na fvro“asketM selektor mora da precrta dvojicu od RU igrača koji su došli do kraja priprema i još se ne zna ko će “iti u avionu za uursku.

- Predaćemo spisak do četvrtka - zagonetno je odgovorio selektorM koji ima pro“lem da sastavi RS zdravi” igrača.

pstaje da se vidi da li će voditi i čekati oedovića posle pro“lema sa ramenomM a i kakav je status lalinićaM koga muče le- đa. ta njima dvojicom sedam igrača iz finala jgara u siju više nisu na raspolaganjuM što znači da je tokom tri pripremna turnira primenjen i drugačiji koncept igre s mnogo novi” igrača.

- PonovićuM nema priče o odsutnimaM već o ovim momcima koji zaslužuju svu pažnjuM podršku i priznanje z“og toga kako se ponašajuM op”ode i pristupaju o“avezama rekao je Đorđević.

telektor je zadovoljan proverama koje su imali u pripremnom periodu.

- kedino da smo znali da ćemo u ovakvom “roju “iti na ovom turniruM tražio “i” neki turnir sa manje utakmica. Plan je “io drugačiji i ”teli smo da na “bkropolis kup” dođem sa RV ili R6 igračaM i tada “i “ilo idealno da se odigraju ovakve tri utakmiceM poput oni” koje nas čekaju na fvropskom prvenstvu jer i tamo će “iti “itna svaka loptaM svaki skokM s ovakvim intenzitetom kao u btini - istakao je selektor.

Pored metonijeM protivnici “orlovima” u grupnoj fazi su i susija IS. septem“arJM uurska IU. septem“arJM welika critanija IV. septem“arJ i celgija I7. septem“arJ. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.