NEMA POSKUPLJENJA GREJANJA: RADIJATORI TOPLI OD 15. OKTOBRA

24 Sata (Serbia) - - НАСЛОВНА СТРАНА - Bs

“beogradske elektrane” su radile na 111 gradilišta u prestonici ove godine, a do kraja meseca treba da budu gotovi radovi na još 30 gradilišta, tako da je beograd, kao i prethodnih godina, spreman za grejnu sezonu koja počinje 15. oktobra, najavio je gradonačelnik siniša mali prilikom obilaska radova na sistemskoj zameni toplovodne mreže na banovom brdu.

gradonačelnik je ukazao da je upravo u ovom naselju bilo najviše prijava kvarova.

- Zato nam je prioritet ovaj deo grada, gde će biti promenjeno ukupno 18 kilometara cevi, kako bi sistem bio stabilniji - rekao je Mali i dodao da u celom gradu ima 1.500 kilometara toplovodnih cevi i skoro 9.000 podstanica.

- Nemamo nameru da povećavamo cenu grejanja ove godine tako da građani mogu da budu spokojni. Iz godine u godinu se sve više ulaže kako bi se povećala efikasnost, smanjio broj kvarova i sistem bio stabilniji. Za rehabilitaciju sistema ove godine izdvojeno je oko tri milijarde dinara - podvukao je Siniša Mali.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji je zajedno sa gradonačelnikom obišao radove u ulicama Bogoljuba Čukića i Nikolaja Gogolja, podsetio je da je postojao dug grada prema „Beogradskim elektranama” za neisplaćene subvencije, a samim tim i dug preduzeća prema “Srbijagasu”.

– Taj dug je iznosio više od četiri milijarde dinara. Grad je uspeo da se finansijski stabilizuje i danas su „Elektrane” stabilno preduzeće. Dug prethodne vlasti je vraćen, pa ni preduzeće više ne duguje za energente - rekao je Nikodijević.

Predsednik Skupštine grada istakao je i da je napravljena strategija razvoja i obnove toplovodne mreže, te da će do 2021. godine preduzeće iz sopstvenih sredsta-

Nemamo nameru da povećavamo cenu grejanja ove godine tako da građani mogu da budu spokojni. Za rehabilitaciju sistema ove godine izdvojeno je oko tri milijarde dinara

va investirati 9,1 milijardu u obnovu 20 odsto toplovodnih cevi.

– To znači da će Beograđani u narednih pet godina imati kvalitetnije i stabilnije snabdevanje toplotnom energijom. Sve što radimo prilagođeno je ekološkim standardima, koji važe u čitavoj Evropi, tako da u tom segmentu ne zaostajemo za razvijenijim gradovima – naveo je Nikodijević i precizirao da je ove godine ugašeno šest individualnih kotlarnica na mazut, a u planu je da se do 2021. ugase skoro sve preostale. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.